Acasă Învățământ „Motivaţia te pune în mişcare”, un proiect de excepţie pentru tinerii olteni

„Motivaţia te pune în mişcare”, un proiect de excepţie pentru tinerii olteni

287

Elevii Colegiului Naţional „Radu Greceanu” au participat la un eveniment cu totul inedit care le-a oferit oportunitatea de a interacţiona cu specialişti din diferite domenii de activitate, prin intermediul cărora au putut afla care sunt secretele unei cariere de succes.

Conferinţa, intitulată sugestiv: „Motivaţia te pune în mişcare”, organizată de Colegiul Naţional „Radu Greceanu” în parteneriat cu Primăria Slatina şi Asociaţia 4Career a avut loc pe 13 februarie, bucurându-se de prezenţa a numeroşi elevi. Acest eveniment a reprezentat finalul proiectului „Clădim o carieră de succes pentru fiecare” prin care tinerii au fost informaţi corect asupra perspectivelor profesionale, conştientizându-şi în acelaşi timp atuurile din viaţa personală şi profesională.
Despre rolul motivaţiei în carieră, modul în care au reuşit să se automotiveze pentru atingerea performanţei şi felul în care ne putem menţine determinarea pentru a ne atinge ţelurile, au discutat şi invitaţii din cadrul conferinţei. Printre aceştia s-au numărat: Aurora Szocs, psiholog şi organizatorul evenimentului, Iulia Stavre, manager Raiffeisen Bank, Severică Mitrache, arhitect, Radiţa Piroşcă, director D.G.A.S.P.C, Doru Popescu Anastasiu, lector, Crina Jilavu, jurnalist, Adrian Aspra, procuror, Liana Popa, cadru didactic, Victor Iacobescu, profesor şi politician. A fost o adevărată plăcere pentru elevi să afle detalii despre experienţele acestor modele demne de urmat în ceea ce priveşte dezvoltarea unei cariere profesionale şi şi-au dat seama că motivația reprezintă cu adevărat motorul oricărui succes.
Şi Minel Prina, primarul Municipiului Slatina, le-a vorbit participanţilor atât despre reuşitele, cât şi despre eşecurile din viaţa sa profesională, considerând că elementele cheie care l-au ghidat în activitatea sa în slujba comunităţii locale sunt dedicarea, munca şi perseverenţa. Primăria Municipiului Slatina a acordat încă de la început sprijinul acestei iniţiative, fiind principalul partener al proiectului.

Gabriel Chicioreanu, fondatorul 4CAREER şi trainerul care a susţinut şedinţe de consiliere în carieră cu elevii de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu”, a rămas plăcut impresionat de aceştia: „Am văzut zeci de tineri mai încrezători în viitorul lor, zeci de tineri cu noi perspective de carieră. Aceşti tineri au acum modele din propria comunitate, modele ce pot fi urmate, căci sunt exemplul real de succes în societatea românească, indiferent de profesia aleasă şi urmată. Mă bucur că am avut oportunitatea, alături de oameni dedicaţi celorlalţi, să organizam această conferinţă pentru tinerii din Slatina”.

Întâlnirea le-a oferit liceenilor posibilitatea să afle răspunsuri la multe întrebări şi să îşi contureze în linii mari viitorul. Elevii au înţeles că experienţele invitaţilor pot fi exemple de care se pot folosi astfel încât şi ei să reuşească la rândul lor. Livia Ştefan, prim-vicepreşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor a fost şi ea prezentă, mărturisind că: „A fost pentru prima dată când am participat la o activitate de acest gen. Pot spune că mă mândresc cu faptul că în colegiul al cărui elevă sunt a avut loc un astfel de eveniment, deoarece a însemnat mai mult decât o simplă conferinţă; a reprezentat o şansă de a întâlni oameni de carieră, personalităţi deosebite care şi-au făcut timp să le vorbească unor tineri aflaţi într-o perioadă delicată a vieţii. Am plecat din acea sală cu un bagaj extins de cunoştiinţe , noi modele pe plan profesional şi cu o multitudine de întrebări clarificate”.

Astfel, conferinţa a reprezentat un succes prin care invitaţii chiar au reuşit să îi inspire pe elevi să-şi analizeze mai mult acţiunile prin care încearcă să îşi realizeze visurile. Organizatorii speră să continue proiectul şi să ajute şi mai mulţi tineri, deoarece sistemul educaţional trebuie „să fie pus în mişcare”.

Andreea Maria Dicu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.