Acasă Economic Primul eveniment economic al începutului de an: MATRA a deschis primul hipermarket...

Primul eveniment economic al începutului de an: MATRA a deschis primul hipermarket din Scorniceşti

306

Primele zile cu soare de după zăpadă şi viscol au adus la Scorniceşti, în preambulul primăverii 2014, un nou complex comercial, ridicat de la zero într-un timp record şi dat astfel în folosinţă de către brandul MATRA.
Evenimentul a avut loc în după-amiaza zilei de 13 februarie 2014, în centrul localităţii, pe bulevardul Muncii, acolo unde s-a inaugurat primul hipermarket local realizat nu de către străini, aşa cum se întâmplă în toate oraşele ţării, ci de către un om al locului, Lucian Ionescu, creatorul mărcii româneşti de prestigiu, MATRA.

Atmosferă destinsă, emoţii şi oaspeţi pe măsură
Pe 13 februarie, cu puţin după prânz, ultimele produse erau aşezate şi reaşezate în rafturile complexului comercial de către angajaţii de la MATRA. Chit că-şi masca emoţiile, Lucian Ionescu a supravegheat îndeaproape aceste detalii finale. Preţuri mai mult decât acceptabile, spaţii aerisite, igienă nemţească, într-un cuvânt: amprenta unui român ambiţios care a vrut să demonstreze că şi noi putem să facem ceea ce pentru alţii este obişnuinţă de foarte multă vreme.
La invitaţia lui Lucian Ionescu au răspuns prezent oficiali din oraş, primarul şi viceprimarul, reprezentanţi ai instituţiilor publice, prieteni ai afacerii MATRA, oamenii care în decursul timpului au colaborat cu administraţia companiei pe diverse paliere de activitate.
Înaintea deschiderii efective, înainte ca primul cumpărător să treacă pragul magazinului, pentru a da mâna cu Lucian Ionescu, un preot a oficiat o slujbă de trăinicie şi toate cele de bine pentru cei care au participat la acest eveniment important pentru comunitatea de la Scorniceşti…

Despre magazin, Lucian Ionescu a vorbit scurt şi cuprinzător
În faţa colaboratorilor, a partenerilor, Lucian Ionescu a ţinut să adreseze un scurt mesaj: „Mulţumesc tuturor celor care au dat curs invitaţiei noastre, şi vă spun că am luat această iniţiativă în luna septembrie a anului trecut, lucrările au fost demarate la data de 1 octombrie 2013, iar astăzi, 13 februarie 2014 am reuşit să deschidem porţile acestui supermarket. Îi asigurăm pe locuitorii oraşului nostru, pe cei din nordul judeţului, dar şi pe cei care se află în tranzit, din Slatina sau alte oraşe, că vor găsi aici, în afară de produsele fabricii noastre, produse numai din carne, la un preţ mai mic decât al concurenţei, cât şi produse de la alţi producători, astfel încât să avem preţuri cele mai mici la raft”.

Aproape o jumătate de milion de euro, peste treizeci de locuri de muncă
Magazinul inaugurat pe 13 februarie la Scorniceşti înglobează efortul şi ambiţia administratorului de la MATRA, dar cuprinde şi realităţi contabile şi din zona resurselor umane, pe care cel mai bine le explică cel care a aşezat lucrurile în ordinea de astăzi: „Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 350 de mii de euro, sumă disponibilă atât din fonduri proprii, cât şi dintr-un credit accesat de la o bancă. Avem treizeci de locuri aici şi o sută zece locuri de muncă în cadrul companiei noastre. Altfel, mai vreau să vă spun că în fostul spaţiu aveam în jur de zece mii de produse, iar acum, în acest magazin, avem aproximativ şaisprezece mii de produse. Desiguri, avem foarte multe promoţii, la produsele noastre, cât şi la cele de la alţi producători, iar asta se va întâmpla pe toată perioada anului”.
Mai mult decât atât, modulul comercial de la Scorniceşti va ajunge, în curând, şi la Slatina. Acolo unde drapelul verde-portocaliu, simbolul comercial al mărcii MATRA, va intra în cartierele slătinenilor pentru a-i aproviziona pe aceştia cu produsele companiei, direct de la sursă, fără a mai trece prin rafturile altora, acolo unde bonul de casă se încarcă cu adaosuri comerciale suplimentare şi inutile. Declaraţia de asediu îi aparţine lui Lucian Ionescu: „În viitor, începând cu luna martie a acestui an intenţionăm să deschidem în Slatina, în unele spaţii pe care le vom închiria, în unele cartiere, cu o mărime mai mare decât a celui inaugurat la Scorniceşti”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.