Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

273

Pe pesediştii slătineni lumea nu-i mai vede bine. Ochii sunt de vină!
În peisajul politic slătinean, pesediştii sunt absenţi. Sau au fost. N-a venit nimeni să le dea zăpada la o parte din faţa sediului, pentru că poporul poate nu ştie că ei sunt la putere. Lumea vede, trece şi merge mai departe. În consecinţă, în faţa acestei stări de amorţeală, nişte băieţaşi de la partid, nu chiar cei din frunte, s-au gândit să facă şi ei o afacere băgând partidul în faţă. Pentru că n-au loc la lucrări, se mulţumesc şi cu o combinaţie măruntă: pe mână cu un oftalmolog care-şi caută piaţă, oamenii din partid au pus cabinetul preşedintelui Paul Stănescu la dispoziţia poporului. Aşa se face că cine are probleme oftalmologice, şi chiar cine nu are, dar vrea să-şi consume timpul, merge la partid şi se bagă în seamă cu aparatul de măsurat vederea. Nu se ştie dacă la finalul acestei acţiuni oamenii îi văd cu ochi buni pe cei care mizează la alegerile europarlamentare pe o victorie importantă asortată cu ce-au avut cândva: simpatia electoratului…

Iar Masoud?
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina era de multă vreme linişte. În consecinţă, a apărut scandalul: o femeie de 37 de ani, cu probleme la ginecologie, a ajuns la renumitul medic Hashemi Masoud, un fel de pomul lăudat al noilor vremuri, în materie de intervenit delicat şi privit profund în zona de unde toţi ne tragem… Ca-n înjurătura românească: „Dute-n … mătii!”. Povestea e încâlcită: femeia spune că ar fi fost chiuretată fără să fie însărcinată, medicul lansează în spaţiul public extirparea unui fibrom ce i-ar fi pus acesteia probleme de natură medicală. Conducerea proletară a spitalului a dezminţit, dar povestea  are finalul aşteptat: din nou stabilimentul sanitar din Slatina a juns subiect de gazete, iar renumitul ginecolog nu e chiar cel mai neprihănit din domeniul practicii medicale.

Bogdan Diaconescu merge la închisoare…
La capătul unui proces lung, poate prea lung pentru o justiţie dintr-un stat de drept, fiul fostului prefect de Olt, Bogdan Diaconescu, a fost condamnat definitiv la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru o luare de mită. Alături de el, în cauză, au mai primit pedepse şi alţi trei co-inculpaţi. Potrivit unor documente puse cândva la dispoziţie de Marin Diaconescu, miza din acest dosar e cusută cu prea multă aţă albă. Dar, justiţia decide şi, în consecinţă, nimic nu se mai poate întâmpla. Condamnatului i se vor scade, din pedeapsa efectivă, cele aproape nouă luni de arest preventiv, iar la capătul drumului fostul judecător trebuie să aibă puterea să meargă mai departe sau să o ia de la capăt. În ambele situaţii, este destul de greu, dar nu imposibil pentru un carater puternic.

Răzvan Raţ a plecat de la West Ham United… La timp
Slătineanul născut la Piatra-Olt, cu restaurant la intrare în municipiu, lângă stadion, Răzvan Raţ, căci despre el e vorba, s-a despărţit repede de cei de la West Ham United, acolo unde ajunsese în urmă cu doar şase luni. Motivele oficiale ale divorţului nu vor fi anunţate de părţi, atâta timp cât plecarea olteanului de la englezi s-a făcut cu vorbă bună. În fapt, Răzvan, care nu mai e chiar atât de tânăr, din punct de vedere fotbalistic, a descoperit peste noapte că viteza de lucru a englezilor e alta faţă de ceea ce poate el să mai ofere, din punct de vedere al capacităţilor sale motrice, în prezent. Deocamdată, omul îşi caută echipă, iar glumele, de genul unui interes real al unor echipe de top din campionatul Franţei pentru cel în cauză, sunt veşti care nu ajută decât la promovarea impresarilor care, uneori, câştigă mai mult decât jucătorul pe care îl promovează pe piaţă.

Pe viscol, pe uliţa lui Florin Iordache…
Acum mai mult de-un an era cât pe aci să ajungă şomer. Conducerea superioară de partid şi de stat de la nivelul Organizaţiei Judeţene Olt aproape că-l trăsese pe linie dreaptă, iar în locul său, parlamentar era să meargă Dragoş Drăghicescu, fiul tatălui de la Şerbăneşti. Acum, Iordache creşte. Aşa se face că Grupul Socialist al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei l-a cooptat ca membru din partea delegaţiei Parlamentului României, pe Florin Iordache, vicepreşedinte în cadrul acestei structuri. Nu e cu bani, ci doar cu imagine multă. Desemnarea sa a fost făcută de o conjunctură de ansamblu, din care nu trebuie scoasă intervenţia preşedintelui PSD, Victor Ponta, cel care ştie şi acum că la alegerile interne din PSD, atunci când el a ajuns preşedinte, doar Iordache l-a votat în dauna lui Mircea Geoană.

Mai sunt trei posturi la Antifraudă. Ce bătaie, ce jocuri!
Direcţia de Combatere a Fraudelor Slatina pregăteşte să scoată la concurs trei posturi de inspector pentru data de 12 februarie. Chiar dacă la butoanele instituţiei sunt oameni conectaţi la politică, e greu de intrat în sistem. E atât de greu încât acum vreo trei luni, când s-a mai pus pe piaţă aceeaşi schemă profesională, cei care aveau prima şansă, dată astfel de sistemul de pile, cunoştinţe şi relaţii, au picat cu brio. De data asta, cei care au fost atât de interesaţi se pare că or s-o lase mai moale, căci Direcţia de Combatere a Fraudelor chiar este o structură în care se munceşte. Aşa cum trebuie. Exigenţele concursului sunt draconice, iar cei care credeau că obţin doar un loc de muncă, acum au ocazia să reflecteze şi a doua oară atunci când iau în calcul o asemenea opţiune profesională…

Douăzeci de miliarde de la CJ pentru sport
În şedinţa prin care la Consiliul Judeţean Olt a fost aprobat bugetul instituţiei pe anul 2014, printre altele, vreo douăzeci de miliarde de lei sunt alocaţi pentru sport. Cei care se gândesc la fenomenul sportiv de masă trebuie să ia în calcul un lucru: alocaţia respectivă va merge, în mare parte, pentru susţinerea echipei de fotbal FC Olt. O protagonistă de mijlocul clasamentului, din Liga a II-a, care, în turul campionatului în curs, încheiat acum vreo două luni, a arătat că se pregăteşte să… arate ceva. Banii care vor fi alocaţi efectiv către gruparea în cauză vor menţine o linie de plutire, şi doar atât. Căci, mai mult nu se poate, iar unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Performanţă, evident!

Unii primari olteni îi pot băga pe şmecheri în faliment
Pe vremuri, deszăpezirea era o sursă de bani pentru firmele poporului, abonate la contracte cu primăriile comunale. Se tăiau facturi şi se plătea cât nu făcea, pentru că nici spiritul reîncarnat al cavalerului dreptăţii de la Curtea de Conturi nu putea verifica vara câtă zăpadă a nins iarna şi câtă s-a topit primăvara. Unii primari, responsabili, au luat-o pe cont propriu. Aşa fac cei de la Milcov, Deveselu, Şerbăneşti, Valea Mare ş.a.m.d, pentru a lua câte unul dintr-un punct cardinal, care, doar cu preţul carburantului consumat, curăţă uliţele satului mai ceva decât deszăpezeşte Şova autostrada spre mare, atunci când băieţii lui isteţi de la CNADNR iau zăpada de pe un sens de mers şi o pun pe celălalt. Iar pe uliţă, pentru cultura generală, trebuie spus că nu se plăteşte rovignetă…

sediul psd olt

Victor Ponta dă, Paul Stănescu împarte
O parte a naţiunii române, formată din oameni care cred în valori şi principii, s-a indignat atunci când premierul Victor Ponta a decis să susţină o parte din finanţarea ratelor făcute la nebunie de români cu buletinul, pentru a-şi cumpăra frigidere, televizoare, cărămidă pentru case, maşini noi, de producţie autohtonă. E frustrant să te chinuişti să plăteşti impozite la stat, iar banii tăi să-i împartă cineva într-un asemenea sens… Oarecum, în aceeaşi notă, cu două zile mai devreme de cât premierul care făcea pomeni electorale, la Slatina, în şedinţă de consiliu judeţean, preşedintele Paul Stănescu aloca şapte miliarde de lei vechi pentru biserici. Suma nu-i mare, dar, cu regret şi complementara părere de rău, trebuie spus că, la Olt, e de făcut ceva! Altceva, cu aceşti bani, care nu cumpără indulgenţa lui Dumnezeu pentru cine-i oferă.

Primul exerciţiu de comunicare organizat la spital a dat prost
În lipsa lui Andrei Iordache, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă fiind plecat într-un scurt concediu, la unitatea spitalicească de pe strada Crişan, luni, 3 februarie 2014 a avut loc un exerciţiu de comunicare. Oficialii instituţiei au insistat să vină cu nişte precizări legate de suspectul caz de mallpraxis în care este implicat faimosul doctor Masoud. Deşi s-a vrut un punct de vedere universal valabil, el nu a fost decât un dialog unilateral între biroul de comunicare al stabilimentului şi o parte a presei de la Olt. Asta, pentru că proverbul românesc, vechi de când lumea, care spune: „un copil cu mai multe moaşe rămâne cu buricul netăiat”, e valabil şi în cazul de faţă. Unul în care lucrurile pot fi reparate din mers…

S-a deschis ştrandul din Progresu
Autorităţile din Slatina sunt sensibile la nevoile oamenilor şi atente la tot ce vrea poporul din acest judeţ. În concluzie, printr-un efort comun, susţinut prin abnegaţie patriotică şi dăruire totală, în aceste zile în care sunt temperaturi uşor disconfortabile, ştrandurile din Progresu au fost redate publicului larg. Cele două recipiente sunt pline ochi cu zăpada acumulată printre blocuri, strânsă şi depozitată la ştrand. Mai mult decât atât, la vară, până va fi gata complexul de agrement de pe malul Oltului, susţinut de Primăria municipiului Slatina, în Progresu, la ştrand, se va topi toată zăpada. Şi ţine-te distracţie şi bălăceală cât cuprinde. Pentru nostalgici, trebuie spus că ştrandul a funcţionat ultima oară acum vreo douăzeci de ani, pe vremea când primar la primărie era Gheorghe Păunescu. Ce vremuri, ce amintiri, ce umbreluţe şi ce fetiţe, ce brifcor, ce suc la dozator, ce Dacii cu radio-casetofon, ce Novel cu dedicaţii muzicale în fiecare seară! O tempora, o mores…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.