Acasă Învățământ Bilanț pe anul 2013. Inspectoratul Școlar Județean Olt, proiecte importante pentru 2014

Bilanț pe anul 2013. Inspectoratul Școlar Județean Olt, proiecte importante pentru 2014

254

ISJ Olt a prezentat bilanţul anului 2013 într-o conferinţă de presă specială. Lângă inspectorul şcolar general, Felicia Man şi inspectorul şcolar general adjunct, Marian Anghel, au luat parte mai mulţi inspectori şcolari, o mică parte dintre inspectorii care nu au fost prezenţi se afla pe teren, pentru efectuarea unor inspecţii. Felicia Man a ţinut să mulţumească presei, colegilor inspectori, cadrelor didactice pentru colaborarea din anul ce se pregăteşte să se închidă.

În anul 2013, numărul de elevi din judeţul Olt este de 66.999 elevi, mai sunt şi 5001 dascăli (3772 titulari şi 1229 suplinitori calificaţi) care au grijă ca, împreună cu elevii, să facă parte dintr-un învăţământ performant. Alături de aceste cifre se mai adugă şi banii veniţi de la Ministerul Educaţiei şi Guvern pentru mobilier şcolar, manuale şcolare, rechizite şcolare şi pentru programul „Cornul şi laptele”, dar şi pentru investiţii în reabilitarea şi/sau construirea unor şcoli.

Din păcate, cea mai mare problemă a învăţământului de la Olt şi nu numai este abandonul şcolar, care s-a ridicat la 172 de elevi, în ultimii trei ani. Motivele ce au stat la baza abandonului şcolar au fost: situaţia materială precară, 101 elevi aflându-se în acest caz; plecarea membrilor familiei în străinătate, 21 de cazuri semnalate; repretenţia, situaţie în care s-au aflat 33 de elevi şi căsătoria, care, din unele motive, a fost mai importantă pentru 12 elevi.

În anul 2014, ISJ Olt are planuri mari: demararea proiectului înfiinţării şcolilor profesionale în mai multe unităţi de învăţământ tehnic-profesional Olt, lucru care ar ajuta piaţa muncii. Pe lângă acesta se mai află şi alte proiecte: „A doua şansă”, programe pentru timpul liber al elevilor etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.