Acasă Învățământ „Viaţa la Pozitiv” – un proiect nou într-o lume veche

„Viaţa la Pozitiv” – un proiect nou într-o lume veche

311

Peste câteva zile, cu puţin înaintea Sfintelor Sărbători de iarnă, mai bine-spus marţi, 17 decembrie 2013, în foaierul Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu”, din municipiul reşedinţă de judeţ, sub îndrumarea profesorului Carolina Guraliuc, director al Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu”, din Slatina, dar şi a profesorilor coordonatori Cătălin Podoleanu, Delia Vasile şi Felicia Păunescu, va avea loc o interesantă expoziţie de artă, denumită generic „Viaţa la pozitiv”. (Claudiu Ene)

În fapt, elevi talentaţi ai claselor de artă ce activează în cadrul colegiului sus-amintit, „tineri de excepţie, înzestraţi nativ cu darul ochilor ce privesc dincolo de cotidian, dar şi al mâinilor ce scot realul din aparenţe”, după cum frumos îi descrie şi Delia Vasile, unul dintre profesorii care-i îndrumă, şi-au propus să le arăte celor interesaţi cum reuşesc să facă din artă un act de relaxare şi de eliberare, opus nevoilor cotidiene, prin imortalizarea realului în viziune proprie…
În plus, trebuie spus că expoziţia realizată cu sprijinul Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu” din Slatina va include, pe lângă numeroase lucrări plastice, şi studii compoziţionale, figurative şi portrete, naturi statice sau schiţe, în tehnică mixtă, creion şi, bineînţeles, culoare. De asemenea, prin implicarea lor, tot pe tematica „Viaţa la Pozitiv”, direct sau indirect, atât elevii, cât şi profesorii din „Titulescu”, vor să transmită un scurt mesaj: „Atunci când vedem exact ceea ce ne înconjoară, viaţa se responsabilizează şi se poate corecta pentru a fii mereu Pozitivă!”.

Altfel, mai trebuie spus că în urma expoziţiei din 17 decembrie va avea loc şi alegerea lucrării pentru faza naţională, urmând a fi jurizată de Colegiul Tehnic „Independenţa” şi Asociaţia „Positive Life”.

1 COMENTARIU

 1. Si asa a inceput totul.. am selectat lucrarile dintr-un volum impresionant 😉 de lucrari clasa a 9-a, a 10-a, a 11-a si a 12-a, am vrut sa aratam ca nimic nu este ma pozitiv in vietile noastre decat sa facem ceea ce iubim si sa descoperim ceea ce suntem.
  Dupa selectare am fost sa pavoazam Foaierul Bibliotecii Judetene Olt , loc n care de nenumarate ori am cautat documentarea lucrarilor plastice si totodata loc in care am fost primiti cu atata caldura si deschidere in expozitiile noastre iar pentru acest fapt mii de multumiri sprijinului acordat.
  Daca tot suntem la capitotul multumiri atunci sa multumim si mass mediei locale, Olt tv care inca o data ne-a facut cunoscuta povestea la tv si ziarului de olt pentru minunatul articol http://ziaruldeolt.ro/index.php/invatamant/item/147-viata-la-pozitiv-un-proiect-nou-intr-o-lume-veche
  Multumim profesorilor, care ne-ai indrumat si sprijinit, multumim colegilor care au facut posibil acest eveniment atat de important in recunoasterea si dezvoltarea noastra personala si nu in ultimul rand multumim parintilor si prietenilor care ne-au fost alaturi si ne-au admirat talentul dar si munca depusa. Va multumim!
  Cand am ajuns in spatiul expozitional, am inceput sa facem straifuri de hartie de care sa prindem colajul compozitional al lucrarilor noastre. Nu a mers totul „ca pe roate”, am intampinat probleme la prinderea acestora de perete, dar noi am ramas pozitivi si am continuat pana ce am gasit cele mai bune solutii si asa am fost, POZITIVI pana la momentul vernisajului.
  Momentul in care a inceput sa se umple sala a fost cel mai emotionant, sa vedem ca ceea ce facem noi este admirat si incurajat de atatia oameni… si am decis ca vom repeta acest sentiment ori de cate ori vom avea ocazia, pana ce toata lumea care trebuie sa ne cunoasca ne va cunoaste!
  Viata asta noi o vom trai doar la POZITIV!
  Asadar prin aceasta expozitie aveti ocazia de a va delecta cu lucrari plastice si nu numai din sectiunea Arte plastice si decorative ale elevilor claselor de arte C. N. V. “Nicolae Titulescu”Slatina, pe tematica Viata la Pozitiv – “Atunci cand vedem exact ceea ce ne inconjoara, viata se responsabilizeaza si se poate corecta pentru a fii mereu Pozitiva!”
  Fiecare voluntar pozitiv, a realizat o lucrare minunata, desen sau pictura, originala si realizata pe format A4, A3 sau A2 in tehnica la alegere.
  Expoziţie a avut loc in foaierul Bibliotecii Judetene Olt „Ion Minulescu”
  din B-dul A.I. Cuza, nr. 3B, Slatina, in data de 17 Decembrie 2013.
  Restul ramane sa descoperiti dumneavoastra!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here