Acasă Politic PDL Olt a manifestat împotriva noului Buget de stat şi a măsurilor...

PDL Olt a manifestat împotriva noului Buget de stat şi a măsurilor luate de guvernarea USL

87

Pe un vânt puternic, pe care l-au suportat cu stoicism, membrii PDL Olt au organizat un miting de protest împotriva noului buget de stat, sâmbătă, 7 decembrie a.c. În ultima vreme, Guvernul Ponta a luat măsuri care mai de care în favoarea propriei clientele, lăsându-i pe ultimul loc sau chiar în afara planurilor lor pe cei mai importanţi beneficiari ai guvernării lor: cetăţenii României. PDL acuză faptul că nici un amendament depus de parlamentarii democrat-liberali nu a fost inclus în Legea bugetului de stat pe 2014.
Acest lucru, dar şi Bugetul de stat prin care în anul ce ne bate la uşă USL va alimenta puşculiţele personale ale baronilor locali, i-a făcut pe mai mult de 100 de membri ai PDL, în frunte cu preşedintele Organizaţiei Olt, Siminica Mirea, să protesteze în faţa prefecturii, instituţia ce reprezintă guvernul în teritoriu. (George PIŢULESCU)

Astfel de proteste s-au organizat în întreaga ţară de către membrii PDL, iar manifestaţiile au fost liniştite pentru a arăta că totul se poate face şi cu calm, nu numai cu circ, un circ promovat zilnic de USL.

Mitingul a fost programat pentru ora 11:00, oră pe care au respectat-o toţi cei care gândesc de dreapta şi au fost punctuali la sediul PDL Olt. De acolo, membrii au mers câţiva zeci de metri până în faţa prefecturii, unde, cu câţiva parapeţi şi câţiva jandarmi, aceştia au fost blocaţi să se aproprie de prefectura care poate era goală în acel moment.
PDL vrea şi măsuri de dreapta în guvernarea USL
Anul 2014 vine cu un Buget de stat destul de straniu, prin care clientela politică a USL are de câştigat. Banii din noile taxe şi impozite sau măriri de preţuri vor ajunge în buzunarele baronilor locali, sunt de părere membrii PDL. Bugetul de stat pe 2014 este construit astfel încât românii să nu primească mai nimic, sisteme importante ale statului să nu primească decât praf în ochi şi să aducă noi creşteri ale preţului benzinei, electricităţii, bugetul Sănătăţii primeşte mai puţin cu două miliarde decât anul trecut, iar Educaţia primeşte 100 de milioane de lei. Acestea sunt nemulţumirile a multor pedelişti, care au participat sâmbătă la un protest în faţa Prefecturii Olt. PDL consideră că nu se regăseşte în măsurile luate de guvernul Ponta şi promovate de acesta pe la televiziunile de casă, măsuri care nu au nimic de dreapta în ele, deşi au ca parteneri un parti de de dreapta: PNL.

În linia întâi a protestatarilor s-a aflat şi recent aleasul preşedinte al PDL Olt, Siminica Mirea, şi cei doi dintre vicepreşedinţi, Ionel Mirea şi George Cucu, dar şi secretarul general, Romulus Cheroiu, care au invitat toate partidele din opoziţie de la Olt şi au cerut un simplu lucru: ca guvernul să-şi respecte promisiunile din campanie şi din programul de guvernare.

Protestatarii s-au mai legat şi de măsurile de stânga pe care le practică USL în care nu se regăsesc cei de la PDL, care observă lipsa măsurilor de dreapta. Ale nemulţumiri ale protestatarilor s-au mai referit la cele 100.000 de locuri de muncă promise şi care nu se regăsesc, din contră au dispărut aproximativ 70.000 din cele care abia mai există.

Mesaje pentru actuala putere
Pe pancartele celor care au pichetat pe platoul Prefecturii s-au aflat tot felul de mesaje pentru actuala putere: „Mincinoşii”, „Autostrăzi doar pe hârtie”, „USL scumpeşte, românul plăteşte”, „Ponta taxează, nu guvernează”, „Taxa pe benzină merge în buzunarele baronilor”. Mesajele doar au fost afişate, fără a fi completate de urlete sau gesturi specifice mitingurilor impotriva cuiva sau a ceva.
Mitingul a avut un mesaj clar: la Olt  oamenii sunt nemulţumiţi de forma în care s-a votat bugetul de stat, mărirea accizelor la carburanţi ducând la creşterea preţurilor şi la sărăcirea populaţiei. USL a fost iniţiatorul programului „Dreptate până la capăt”, care, aşa cum vâd cei de la PDL, s-a transformat în „Taxare până la capăt”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.