Acasă Politic Florin Iordache vrea mai mulţi pesedişti în Academia Română

Florin Iordache vrea mai mulţi pesedişti în Academia Română

56

Într-un proiect legislativ, la care cosemnatari sunt deputaţii Florin Iordache şi Luminiţa Adam, se propune mărirea numărului de academcieni fie titulari, fie corespondenţi sau de onoare şi înfiinţarea unei secţii juridice în cadrul prestigioasei Academii Române.

Mai mulţi academicieni
Expunerea de motive a iniţiativei legislative începe cu argumentul istoric, din care reiese că de la înfiinţarea Academiei Române şi până în prezent numără 850 de membri titulari, membri corespondenţi şi membri de onoare. Mărirea numărului de membri titulari şi membri corespondenţi cu 10 (de la 181 la 191) şi a celui de membri de onoare din ţară cu 5 (de la 35 la 40). Acest lucru este argumentat de faptul că media de vârstă a membrilor titulari, membrilor corespondenţi şi membrilor de onoare din ţară este foarte ridicată (aproape 80 de ani).
O nouă secţie în cadrul Academiei Române
Aceştia mai propun şi înfiinţarea Secţiei de Ştiinţe Juridice, care să aibă 10 locuri pentru membrii titulari şi corespondenţi şi cinci locuri pentru membrii de onoare din ţară. Dacă această secţie nu se fa înfiinţa, riscul dispariţiei componentei juridice din Academia Română, care numără în prezent un singur membri corespondent şi un membru de onoare ales ca economist dar care are şi studii juridice, este unul foarte ridicat, sunt de părere deputalţii. Înfiinţarea acestei secţii nu presupune cheltuieli suplimentare.

1 COMENTARIU

  1. Florin Iordache este o jigodie slugarnica, raspunzatoare si ea de balamucul privind modificarea codului penal. Acest gangav poate spera sa intre si seful lui, Ponta, in Academie, sau Dumnezeul lor, Nastase. Ca oltean mi-e scarba de acest nenorocit care trandaveste in parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.