Acasă Cultură Zilele „Eugen Ionescu la Slatina”, la cea de-a XXIII-a ediţie

Zilele „Eugen Ionescu la Slatina”, la cea de-a XXIII-a ediţie

75

În arta teatrală, definiţia absurdului este opera dramaturgică a francezului Eugen Ionescu, care ar fi împlinit 104 ani dacă ar fi trăit în această absurdă lume.

În perioada 24-27 noiembrie 2013, Slatina va deveni capitala absurdului exprimat prin jocul dramaturgic. Primăria municipiului Slatina, în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Asociaţia Culturală „Center Inter Art”, organizează o nouă ediţie a evenimentului cultural Zilele „Eugen Ionescu la Slatina”. În cadrul zilelor dedicate dramaturgului vor avea loc expoziţii, o piesă de teatru intitulată „Colivia cu iluzii” de Cornel Udrea, un concurs interjudeţean de teatru pentru elevi „Atelierele de teatru”.

Visi Ghencea va avea bust
Chiar în prima zi, omul de cultură Zefir Berzovis Ghencea, cunoscut de publicul larg Visi, va avea un bust în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu”. Lucrarea este realizată de artistul plastic Marcel Duţu, iar iniţiativa unei amintiri gravate în piatră cu chipul lui Visi aparţine Asociaţiei Culturale „Center Inter Art”. Primăria Slatina şi amici de-ai omului de cultură au finanţat opera de artă ce va fi dezvelită în ziua începerii zilelor dedicate absurdului dramaturg. Visi Ghencea a murit pe 23 decembrie 2009, la vârsta de 54 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.