Acasă Politic Deputatul Gigel Ştirbu urechează nişte conservatori

Deputatul Gigel Ştirbu urechează nişte conservatori

60

Într-o şedinţă recentă a Camerei Deputaţilor, Gigel Ştirbu a intervenit cu o declaraţie intitulată „PC a avut de câştigat din alianţa cu PNL. De ce-i atacă acum conservatorii gratuit pe liberali?”, referitoare la atacurile recente ale PC la adresa colegilor de coaliţie, PNL.

Deputatul este de principiu că atacurile politice ale celor aflaţi în aceeaşi barcă sau adversari nu îşi au sensul şi că doar este o luptă disperată de a capta atenţia opiniei publice.
Acesta se arată mirat de recentul atac al preşedintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, care, din senin, a atacat PNL-ul şi pe Crin Antonescu la recentul congres al formaţiunii politice pe care o păstoreşte, un atac venit pe neaşteptate.

Dar atacurile nu s-au oprit aici, deputatul susţinând următoarele de la tribuna Camerei Deputaţilor:
„Atacurile gratuite din zona Partidului Conservator au continuat. De această dată au venit din partea domnului Daniel Constantin, preşedintele din acte al partidului. «Facem eforturi cu toţii să-l înţelegem pe Crin Antonescu.», «Cred cu tărie că strategia domnului Antonescu e profund greşită», «PC, prin alianţa cu PNL, în 2011, cred că a dat un lucru peste care se trece foarte uşor, un lucru pe care nu l-a avut şi nu cred că-l va avea PNL: paritate în cadrul USL.», «Nu am văzut nicio catalogare la adresa preşedintelui Traian Băsescu. Eu cred că adversarul lui Crin Antonescu a fost şi trebuie să fie Traian Băsescu şi cei din PDL». Aceste declaraţii îi aparţin domnului Daniel Constantin. Ele vin după ce preşedintele PNL a dat o replică normală şi de bun-simţ atacurilor precedente.

Sunt profund îngrijorat de modul de gândire al domnului Daniel Constantin. Nu mă aşteptam de la o persoană pe care o consideram ca făcând parte din noul val al clasei politice să aibă un comportament care nu-i face cinste, şi, în plus, să şi dezinformeze.
Cum a ajuns domnului Constantin să constate că nu a auzit «nicio catalogare» (termenul mi se pare deplasat) la adresa lui Traian Băsescu, nu îmi dau seama. Cred că aş putea umple zeci de metri de hârtie cu criticile adresate de Crin Antonescu preşedintelui Traian Băsescu. Critici dure şi la obiect. Iar faptul că într-o zi, fie ea şi de week-end, nu a existat o critică la adresa cuiva, nu înseamnă încheierea unui pact cu un adversar politic. De altfel, dacă domnul Daniel Constantin ar fi avut curiozitatea să monitorizeze presa, ar fi observat că nu există zi în care membrii PNL să nu aducă critici fostului regim Băsescu-Boc sau acţiunilor prezente ale preşedintelui. Totuşi, nu cred că trebuie făcut un scop în sine în politică doar din a da declaraţii; politica nu se limitează doar la declaraţii sau la „catalogări”, cum crede domnului Constantin.
Nu în ultimul rând, mi se pare deplasată afirmaţia că Partidul Conservator prin alianţa cu PNL a contribuit la obţinerea parităţii în cadrul USL. Domnul Daniel Constantin trebuie să ştie că alianţa cu PNL a avut drept rezultat cel mai mare număr de parlamentari ai PC din istoria acestui partid, cel mai mare număr de reprezentanţi în administraţia centrală şi în cea locală. Practic, din această alianţă PC a avut numai de câştigat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.