Acasă Politic Darius Vâlcov face apel la uniune şi solidaritate

Darius Vâlcov face apel la uniune şi solidaritate

64

Mesajul senatorului Colegiului 1, Darius Vâlcov, vine în prag de 1 decembrie, Ziua Naţională a României. „Să fim mai uniţi, mai solidari!” este titlul discursului susţinut în Senat de către demnitarul oltean, care crede că în acest vacarm al vremurilor grele este loc şi de adevăratele valori ce reprezintă temelia oricărei societăţi.

„Prinşi în mâlul disputelor televizate, zilnic, uităm, de cele mai multe ori, să ne ridicăm privirile şi gândurile către aceste valori care au stat la baza formării acestui stat, la naşterea acestei naţiuni. Nu cred că este deloc pompoasă afirmaţia că este obligaţia noastră de serviciu să fim responsabili şi serioşi atunci când ne raportăm la aceste valori. Care se subscriu oricărui program de guvernare. Şi fiecare segment din societate ar trebui condus, cu grijă şi responsabilitate, spre îndeplinirea obiectivelor sale. Prin dialog cinstit şi cu asumarea unor termene care să fie respectate de toate părţile. Pentru că unitatea, solidaritatea şi patriotismul nu trebuie doar clamate sau asumate declarativ, sunt valori pe care orice naţiune demnă le respectă prin fapte. Le induce membrilor ei încă de la cele mai fragede vârste. Şi are grijă ca, de-a lungul evoluţiei societăţii lucrurile să nu scape de sub control. Aşa gândesc eu şi mă bucur că actualul guvern, prin vocea primului-ministru, încearcă să readucă aceste valori în prim-plan. Prin punerea în practică a celor mai multe dintre angajamentele asumate prin programul de guvernare şi prin recuperarea multora dintre întârzierile pe care România le-a înregistrat în ultimii ani. Dar şi prin scoaterea în dezbatere publică a unor dosare economice care au zăcut ani de zile, din lipsă de curaj, prin sertare”.

Senatorul Darius Vâlcov, de la tribuna Senatului, a făcut apel la unitate, solidaritate, şi de ce nu la patriotism, valori demne şi fundamentale ale oricărui popor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.