Acasă Învățământ Elevii Colegiului Tehnic „Matei Basarab” din Caracal, prezenţi la două competiţii de...

Elevii Colegiului Tehnic „Matei Basarab” din Caracal, prezenţi la două competiţii de talie naţională

166

Caracalul a demonstrat încă o dată că, în ceea ce priveşte cultura şi arta tradiţională, nu duce lipsă de talente. Acest lucru îl demonstrează, dacă mai era cazul, prestaţia de excepţie a eleviilor Ivan Denisa Claudia şi Potecaru Ionel Cosmin, ambii elevi în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Matei Basarab” din Caracal, îndrumaţi fiind de profesoarele Popescu Cristina Marilena şi de Constanţa Roşioru, care au reuşit performanţa de a se întoare acasă de la concursurile naţionale cu nenumărate premii, plus marele premiu. (Andi Sârbu)

Astfel că, la cea de-a XI- ediţie a „Cocoşului de Horezu”, aceştia au reuşit performanţa de a câştiga două premii întâi plus marele premiu, lucru obţinut de Potecaru Ionel Cosmin şi, nu în ultimul rând, să participe la Olimpiada Naţională de „Meşteşuguri artistice tradiţionale pentru copii” ediţia a XVIII, eveniment ce a a avut loc la Sibiu, în perioada 21-25 august. La acest concurs cei doi elevi au reuşit să obţină la secţiunea cusut – Ivan Denisa Claudia- premiul II şi la secţiunea artă decorativă- împletituri Potecaru Ionel Cosmin- premiul III.
„Olimpiada a urmărit conştientizarea populaţiei şcolare asupra valorilor perene ale civilizaţiei populare româneşti, îmbogăţirea talentului şi a aptitudinilor celor care, cu pasiune se apleacă asupra acestora, urmărind dezvoltarea abilităţilor practice de a produce valori de artă populară autentică. Premiile binemeritate ne-au oferit o atmosferă de sărbătoare şi reală competiţie, încurajând aptitudinile micilor meşteşugari. De remarcat ar mai fi faptul la această olimpiadă de la Sibiu au participat numai puţin de 34 de echipaje. Au fost înscrişi peste 200 de copii din toate judeţele, cu vârsta de până la 18 ani. Premiile doi şi trei obţinute de copii noştri la Sibiu au fost obţinute ţinându-se seama de faptul că premiul întâi la cele două secţiuni nu a fost acordat. Aceste rezultate meritorii vin ca o recompensă a muncii intensive pe care noi, cadrele didactice, o desfăşurăm în şcoală cu aceşti copii minunaţi”, ne-a declarat doamna profesor Constanţa Roşioru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.