Acasă Învățământ Consiliul Naţional al Elevilor organizează alegeri in Consiliile Şcolare ale Elevilor

Consiliul Naţional al Elevilor organizează alegeri in Consiliile Şcolare ale Elevilor

119

Consiliul Naţional al Elevilor organizează alegeri in Consiliile Şcolare ale ElevilorCa în fiecare an, Consiliul Naţional al Elevilor organizează alegeri în Consiliile Şcolar ale Elevilor din unităţile de învăţământ din ţară, iar această perioadă, care a început pe 23 septembrie, este una numai bună pentru depunerea candidaturilor, urmând ca la finele lui octombrie, începutul lui noiembrie, să aibă loc alegerile.

Tur de scrutin
Începând cu 23 septembrie şi până la data de 14 octombrie 2013, orice elev care nu se află într-un an terminal de liceu îşi poate depune candidatura online pentru o funcţie în cadrul Consiliului Şcolar al Elevilor pe platforma suport a CNE – Wedu.ro. Documentele pentru dosarul de candidatură pot fi descărcate în format electronic de pe http://consiliulelevilor.org/alegeri-consiliul-elevilor-2013.php, însă dosarul se va depune în format fizic la comisia specială din fiecare şcoală. Campania electorală se va termina pe 25 octombrie şi constă în sesiuni de dezbateri şi întrebări pentru candidaţii din fiecare unitate de învăţământ liceal din ţară. Membrii Consiliului Elevilor au ocazia de a se întâlni la nivel judeţean, regional şi naţional în cadrul unor conferinţe în care s-au dezbătut subiecte precum: drepturile elevilor din România şi creşterea calităţii sistemului de învăţământ românesc.
Alegerile propriu-zise vor avea loc la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ pe baza calendarului de alegeri elaborat şi votat de Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor. După ce se vor desemna aleşii, aceştia se vor întâlni în cadrul primei Adunării Generale a Consiliului Judeţean al Elevilor.

Mesajul Consiliului Naţional al Elevilor
Acest consiliu al elevilor, cu şi pentru elevi, îndeamnă la implicare activă în cea mai puternică structură de reprezentare a drepturilor elevilor din România: Consiliul Elevilor.
„Formarea profesională şi personală pe care ţi-o oferă Consiliul Elevilor este unică datorită faptului că este singura structură de tineret din România condusă în totalitate de elevi. Consiliul Elevilor este un loc al responsabilizării, al formării şi al cunoaşterii dar este în acelaşi timp şi un loc al dezvoltării personale, prin intermediul educaţiei non-formale. Elevii cu initiaţivă şi dornici de schimbare pot prin intermediul acestei strucuri să beneficieze anual de formări pe diverse teme precum leadership, comunicare, muncă în echipă, inteligenţa emoţională, discursuri publice, dezbatere şi managementul scrierii de proiecte.”, spune Andreea Dicu, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Olt.

Parteneri cu Ministerul Educaţiei
Consiliul Naţional al Elevilor este structură consultativă, partener al Ministerului Educaţiei Naţionale cu rol în procesul decizional, care conlucrează pentru îndeplinirea obiectivelor cu autorităţile locale şi judeţene, cu Inspectoratele Şcolare Judeţene, cu Direcţiile de Sport şi Tineret şi nu în ultimul rând cu asociaţii care sprijină activitatea de tineret la nivel local, judeţean şi naţional. În anul în curs, Consiliul Elevilor a militat şi militează pentru acordarea a 6% din PIB pentru educaţie în 2014, pentru acordarea dreptului de vot al reprezentantului elevilor în cadrul Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ, pentru decontarea integrală a transportului navetiştilor, pentru aprobarea Statutului Elevilor dar şi pentru respectarea Art. 16, alin.(3) din Legea Educaţiei Naţionale privind gratuitatea învăţământului liceal şi implicit finanţarea de către stat a manualelor, planşelor, lecţiilor AEL etc).
Consiliul Naţional al Elevilor, începând cu anul 2013, reprezintă interesele elevilor şi la nivel european, fiind membru observator al OBESSU (The Organising Bureau of European Students Union).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.