Acasă Actualitate Adrian Chesnoiu prezent la aniversarea a 50 de ani de la primul...

Adrian Chesnoiu prezent la aniversarea a 50 de ani de la primul vagon produs la Caracal

45

Deputatul Adrian Chesnoiu a fost prezent, miercuri 19 aprilie a.c., la împlinirea 50 de ani de când primul vagon al Fabricii de Vagoane Caracal, astăzi ASTRA RAIL INDUSTRIES S.A., a fost construit.

„Mulțumesc dlui viceprim-ministru și ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, dnei Lorie TEKORIUS, CEO al GREENBIER COMPANIES SUA, dlui secretar general al PSD, senatorul Paul Stănescu și dlui Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, pentru prezența dumnealor la acest eveniment, un argument în plus pentru recunoașterea importanței acestei investiții în zona noastră.
Fabrica Astrail Rail de la Caracal este una dintre cele mai mari fabrici de vagoane de marfă din Europa, cu o suprafață de 114.000 de metri pătrați.
Până în 1990 pe poarta fabricii au ieșit peste 75.000 de vagoane. Aproape 50.000 au ajuns la export, în țări precum Franţa, Germania, Elveţia, Marea Britanie sau Ungaria.
Astăzi, piața din Europa oferă perspective de creștere pentru producători, în contextul obiectivului Uniunii Europene de a dubla ponderea mărfurilor care circulă pe calea ferată, pentru a reduce emisiile de carbon. Mă bucur și felicit managementul companiei că a ales să investească la noi, în Caracal, asigurând continuitatea și tradiția dar și mai important că au creat peste 1500 de noi locuri de muncă! Lipsa forței de muncă specializată face însă ca astăzi doar 850 de angajați să fie în activitate! Sperăm ca prin noile programe de specializare întregul necesar de forță de muncă să fie acoperit cu oameni din toată zona metropolitană a Caracalului!”, spune deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.