Acasă Actualitate Siminica Mirea: „Partidul Social Democrat a asigurat lansarea programelor «Family Start» și...

Siminica Mirea: „Partidul Social Democrat a asigurat lansarea programelor «Family Start» și «Student Invest»!

22

Senatorul Siminica Mirea spune că prin aceste programe adresate generației tinere,  PSD a îndeplinit promisiunile aferente programului Sprijin pentru România.

„Astfel, cele două programe oferă tinerilor un ajutor important la început de drum, pentru a-și finaliza studiile și pentru a-și stabili o familie în România, astfel încât să nu mai plece în străinătate.  O adevărată premieră când Guvernul României intervine și garantează creditele pentru tineri, aceștia neputând accesa până acum, tocmai pentru că nu aveau bunuri sau salarii suficient de mari pentru a constitui o garanție pentru bancă.

Vă invit astfel, să dați citire proiectelor enunțate mai sus și aștept părerea și sugestiile dumneavoastră în comentarii. Programul Family Start: Tinerii au șansa de a obține un credit în valoare de maxim 75.000 lei, garantat de către stat în proporție de 80% și cu dobânda subvenționată. Perioada maximă de rambursare este 10 ani, cu o perioadă de grație de maxim 5 ani.

Banii pot fi folosiți plata cheltuielilor cu creșa, grădinița, școala, after-school, achiziția de autoturisme familiale noi cu 7 locuri, taxe de studii sau activități extrașcolare pentru copii, plata chiriei, avans din achiziția unei locuințe, pentru cheltuieli legate de cununia religioasă sau civilă, dar nu mai mult de 20.000 de lei, etc.  Beneficiari eligibili sunt persoane fizice cu vârsta cuprinsă între 18 ani împliniți şi până la 45 de ani neîmpliniți care își întemeiază o familie si care au venituri nete de până la maximum 7.500 RON pe familie/lună.

Programul Național Student Invest:

Presupune obținerea unui credit în valoare de maxim 50.000 lei, garantat de către stat în proporție de 80% și cu dobânda subvenționată. Perioada maximă de rambursare este 10 ani, cu o perioadă de grație de maxim 5 ani. Cheltuielile eligibile în cadrul programului sunt taxe de studii, inclusiv licență, master, doctorat, pentru publicarea unor cărți sau a studiilor de specialitate, plata locurilor de cazare în căminele studențești, etc. Beneficiari eligibili: Persoane fizice cu vârsta cuprinsă între 18 ani împliniți şi până la 31 de ani neîmpliniți care sunt cuprinși în sistemul de învățământ superior autorizat de către Ministerul Educației Naționale”, spune senatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.