Acasă Actualitate Bani pentru oraşele şi comunele Oltului. CJ Olt, rectificare de buget

Bani pentru oraşele şi comunele Oltului. CJ Olt, rectificare de buget

49

În şedinţa de miercuri, 26 octombrie, aleşii judeţului au votat proiectul privind repartizarea pe localități a cotei de 6% a impozitului pe venit pe anul în curs, în vederea susținerii programelor de dezvoltare locală și de infrastructură ce necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, bani alocaţi din fondul de rezervă al judeţului.

Muncipiile judeţului au primit sume de 1168 mii lei, fiecare. Balş, Corabia, Drăgăneşti-olt, Piatra-Olt, Potcoava şi Scorniceşti au primit sume între 668-1468 mii lei fiecare, Comunele din Olt au primit sume între 150 şi 400 mii lei.

„Mai aveam un rest din cota de șase la sută pe care am distribuit-o, împreună cu alți bani pe care CJ Olt i-a alocat din Fondul de rezervă pe care i-a împărțit UAT-urilor astăzi. Toate UAT-urile, orașele, au luat 300 de mii de lei, în mod egal, inclusiv municipiile, iar comunele au plecat, în funcție de solicitare și de nevoia pe care au avut-o, de la minimum 100.000 de lei. Toate comunele au primit sume de bani. Nu știu de ce Leleasca nu a primit bani de la Guvern marți, pot doar să vă spun că, astăzi, Leleasca a primit o sumă de bani. CJ Olt a depus solicitare, din păcate, s-a hotărât ca la CJ-uri să nu se dea. Dacă luam eu, de exemplu pentru DGASPC cât îmi trebuie mie, însemna să las primăriile fără bani”, a spus Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

Iată lista cu banii alocaţi localităţilor:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.