Acasă Actualitate AJUNGE! DESTUL CU „BÂLCIUL”!

AJUNGE! DESTUL CU „BÂLCIUL”!

661
    Politicieni, guvernanți din toate structurile, fie mari, fie mici, din toate colțurile țării, ați înebunit? Chiar nu vă dață seama în ce hal și haos ați aruncat țara și națiunea? Puterea v-a prăjit creierul, într-atât încât FALSUL și ADEVĂRUL au ajuns funcții ale intențiilor voastre meschine? Sunteți atât de „ANTIROMÂNI” în tot ceea ce faceți și gândiți?

Nu înțelegeți, nu realizați că ați adus ȚARA în situație de totală nesiguranță politică, economică și medicală? Nu pricepeți că ați lipsit țara și poporul de o reală suveranitate și independență? Sunteți atât de lipsiți de inteligență, încât să nu vă dați seama că NICIODATĂ, ȚARA și POPORUL „n-au fost amenințate cu lipsirea de integritate, chiar „de spațiu”, ca acum? Sunteți orbi la ce se plănuiește? Nu vă mai potoliți odată? Nu percepeți tragedia medicală naţională?
DA, asemenea ÎNTREBĂRI sunt firești și ele marchează chiar existența fiecăruia din cei 20 de milioane de români. Am fost aduși în această stare psihică, dramatică, de TOȚI, fără excepție, care au constituit și constituie clasa politică a NEOCAPITALISMULUI românesc.
DA, în ROMÂNIA nu mai există entitate STAT, ci „sat fără câini”.
DA, în ROMÂNIA nu mai există garanția VIEȚII, căci totul este arbitrar, nu mai există justiție pentru toți și garanție legislativă.
DA, cetățeanul simplu este la „cheremul mofturilor puterii, și nu poate face nimic pentru el, da̕ păi pentru țara lui!
DA, în ROMÂNIA incompetența, prostia și spiritul de gașcă sunt fundamentele celor care ne dirijează și conduc, a celor care, sub o formă ipocrită au inventat și aplicat „DICTATURA DEMOCRATICĂ CAPITALISTĂ”.
DA, ROMÂNIA „funcționează” prost, căci toți din CLASA POLITICĂ, fie că sunt sau nu la butoane, se află într-o permanentă campanie de „distrugere” națională.
DA, ROMÂNIA a ajuns o ȚARĂ DE LUMEA A TREIA, în permanență trasă în jos de INFRASTRUCTURĂ, SĂNĂTATE, EDUCAȚIE și ADMINISTRAȚIE.
DA, ROMÂNIA stă mai prost decât CONGO la ÎNVĂȚĂMÂNT.
DA, la SĂNĂTATE, ROMÂNIA – locul 68 în LUME, sub JAMAICA și BARBADOS.
DA, BIROCRAȚIA și CORUPȚIA plasează ROMÂNIA pe primele locuri în EUROPA, căci țara „găzduiește” o politică a corupției.
DA, ROMÂNIA, în EUROPA, este trecută la „ȘI ALTELE”, și este tratată ca o țară de „mâna a doua”, rămânând cea mai „în urmă” din fosta zonă socialistă.
DA, dar AJUNGE! Căci dacă ar mai trăi EMINESCU, ar repeta, cu durere: „Dar, domnilor! Mi-e rușine să fiu român! Dar ce fel de român? Român care să-și fi însușit monopolul, privilegiul patriotismului și al naționalității – așa român de paradă mi-e rușine să fiu!
Naționalitatea trebuie să fie simțită cu INIMA și nu vorbită numai cu gura!” S-ar putea formula multe și multe despre tragedia „țării mele”, despre diagnosticul românesc capitalist, dar mai bine să subliniem câteva considerente despre vinovați și speranțe, în ideea că nu este, totuși, prea târziu…
1. Aproape toate „specimenele” care se „desfășoară” pe arena politică sunt „alese” pe baza unui spirit nesănătos de gașcă, cu „biografii”, nu doar lipsite de interes, dar unele cu „afinități” penale.
2. Se poate observa, „de la distanță”, lipsa totală de competență, mai ales dacă o raportăm la funcție, la ramura în care acționează, la cultura politică, la cultura generală, fiind trădați şi de carențele de limbă română.
3. Lipsa totală de onestitate pe care au înlocuit-o cu ipocrizia și demagogia, deși acestea le accentuează lipsa de charismă și stil.
4. Cu nicio excepție, preocuparea principală nu pornește de la VIZIUNE și „CONSTRUCȚIE”, ci de la căpătuiala privată și plasare rentabilă în diferite structuri de putere.
5. Indiferent de pregătire și competență, care în imensa majoritate a cazurilor lipsește, se agață de putere și funcție cu dispreare, chiar atunci când este „descoperit” că, de fapt, este inculpat sau condamnat.
6. Cu cât „a trecut timpul”, mediocritatea politică și intelectuală s-a accentuat cuprinzând toată clasa politică, fie de dreapta, fie de stânga.
7. În locul ideologiilor, LA NOI, doctrinele pornesc de la complicitatea de interese și cumetrii, care exclud responsabilitatea și comportamentul sănătos.
8. Mult-trâmbițata primenire a clasei politice a fost doar o manevră, deoarece personaje anonime de mâna a doua, a treia ș.a.m.d, au ajuns „FRUNTAȘI”, numai cu scopul de a fi folosiți și manevrați de „băieții deștepți”.
9. Sistemele, structurile, partidele și tot așa, sunt conduse de personaje lipsite de consistență, dar „preocupate” de clovnerii, bancuri de doi lei, prin care își „terfelesc” adversarii. Toți se dovedesc foarte vocali, folosind tot felul de etichete, ajungând parcă la a se „înjura”, scuipa și stigmatiza ca fiind „acoperiți” sau „vânduți”.
10. În sfârșit, toate cele de mai sus își găsesc un larg spațiu de „afirmare” în TELEVIZIUNI care se manifestă efectiv ca o zonă grotească ce „promovează” sau linșează după caz.
Posturile TV abordează tot mai mult emisiuni vulgare de hăhăială, în care se practică, „cu succes” dezbaterile cu insulte și aplicații grotești cu pretenția tâmpă de a fi „modele de urmat”.
Multe emisiuni TV sunt lipsite de valoare educațională, încât, deși mai toți românii le urmăresc, imensa lor majoritate le taxează caracterul murdar și primitiv. Moderatorii, invitații de serviciu, mulți dintre ei foști pușcăriași sau pușcăriabili „pretențioși” analiști, prin modul cum tratează „subiectele”, cum se exprimă, fără acordul dintre subiect și predicat, cu abandonarea acuzativului „pe”, transformă TELEVIZIUNEA, în primul rând, în mijloc de dez-educare, iar mai poi își întăresc caracterul de zonă grotească a manipulării.
Moderatori, reporteri de la televiziuni, habar nu au de menirea lor, devenind astfel pseudo-jurnaliști grobiani, căci ei devin „interpreți și comentatori” ai evenimentelor, în loc de reporteri neutri.
TELEVIZIUNILE au devenit instrumente de presiune politică și mijloace de luptă subiective, partizane, ce nu au legătură cu obiectivitatea. Ele, cu scurgerea timpului, s-au transformat în mecanisme de propagandă ce funcționează folosind din plin șantajul indirect în spațiul public. Numărul televiziunilor a crescut, încât avem cel mai mare număr de unități pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, în comparație, să zicem, cu faptul că cavem cel mai mic procent de alfabetizare.
Lipsa de profesionalism este prezentă și a devenit crasă, manifestându-se prin URLETE și ZBIERĂTE ale moderatoarelor în căutare de senzațional, mai ales când „promovează” știri în.. BOMBĂ, EXPOZIV, ȘOCANT etc.
Vulgaritatea și agresivitatea s-au instalat în TELENOVELIZAREA cu conținuturi lipsite de seriozitate, obiectivitate și responsabilitate, însoțite de prost-gust, trivialitate și vorbe goale. Direcția în care se îndreaptă TELEVIZIUNILE, de cel puțin un deceniu, axată pe „dezvăluiri incendiare”, cu participarea, în foarte multe cazuri, a unor personaje dubioase, este „dăunătoare” și n-ar trebui s-o acceptăm într-o țară normală, după cum n-ar trebui să mai auzim niciodată de multe personaje care în acești 30 de ani au „jecmănit” ROMÂNIA!
DA, asemenea personaje, al căror număr crește mereu, prin incompetență, iresponsabilitate și imbecilitate întrețin un circ intern permanent, astfel că forțe interesate din interior și ext erior îl folosesc și încurajează punând, mai mult ca niciodată, în pericol ROMÂNIA CA STAT NAȚIONAL UNITAR.
Mă ÎNTREB, cum este posibil ca ACEȘTIA să nu înțeleagă că OBIECTIVUL SUPREM ACTUAL, căcuia să-i subordoneze orice ambiție este APĂRAREA ROMÂNIEI, afaltă tot mai mult sub presiunea distructivă a unor CAI TROIENI din interior și a unor grupări politico-statale din afară? Ca simplu cetățean, îți cer, CLASĂ POLITICĂ: TREZEȘTE-TE!

Profesor,
ION PĂTRAȘCU
Slatina – Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.