Acasă Actualitate Complexul Sportiv Stadion „1 Mai” Slatina, un proiect ambiţios

Complexul Sportiv Stadion „1 Mai” Slatina, un proiect ambiţios

21

Dorinţa de a face un complex sportiv modern, la standardele cerute de vremuri, a venit la începutul anului 2018, când municipalitatea a făcut toate demersurile pentru avea la Slatina un stadion aşa cum trebuie.
Aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către Consiliul Local Slatina a fost pas sigur în debutul realizării noului stadion, când proiectul „Construire şi dotare Complex Sportiv Stadion 1 Mai, municipiul Slatina, bulevardul Sfântul Constantin Brâncoveanu, nr. 1” a fost inclus pe lista sinteză a subprogramului Complexuri Sportive prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social.
Valoarea totală a investiţiei se ridică la 218.041.317,23 lei. Compania Naţională de Investiţii (CNI) asigură 206.660.461,31 lei, în timp ce cofinanţarea Primăriei Slatina se ridică la 11.381.056,51 lei.

„Stadionul 1 Mai va fi reabilitat atfel că urmează să aprobăm indicatorii-tehnico economici. Primăria Slatina asigură o cofinanţare de 11 milioane lei, iar restul investiţiei este asigurat de Compania Naţională de Investiţii. Noul complex sportiv va fi la standarde internaţionale şi va putea găzdui evenimente sportive, dar şi alt gen de evenimente”, declara, la acea vreme primarul Emil Moţ.

Municipalitatea slătineană va suporta şi cheltuielile privind demolarea construcţiei existente şi pentru racordarea noii arene la reţelele de utilităţi.

„Încheierea protocolului de predare a amplasamentului se va face după demolarea construcţiilor existente pe teren, între reprezentanţii Consiliului Local – Direcţia Administrarea Patrimoniului şi CNI SA. Se aprobă finanţarea din bugetul local al municipiului Slatina a cheltuielilor neeligibile: demolare construcţii stadion şi racordurile la utilităţi (electrică, apă,canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat)”, se mai arată în proiectul aprobat miercuri, 13 martie.

Consiliul Local Slatina se obligă ca, după construirea noului stadion, să menţină destinaţia acestuia şi să îl întreţină pe o perioadă de minim 15 ani.

Stadionul „1 Mai” a fost inaugurat la 20 august 1982. Primul meci a avut loc între I.P. Aluminiu – Metalul Bucureşti, care se termină cu 2-0. La inaugurare au participat soliştii de muzică populară Tudoriţa Gorjanu, Ştefan Ciucă, Ioana State, Mariana Baciu şi Dan Voinicu. De la Bucureşti au venit: Amza Pellea, Ion Duţu, Puiu Călinescu, şi cântăreţii Luigi Ionescu, Petre Geambaşu şi Doina Spătaru.

Dezinsecția continuă la Slatina

Acțiunea demarată de Primăria Slatina la sfârşitul lunii mai a acestui an se află în plină desfășurare. Angajații firmei care se ocupă de acţiuni acționează, atât de la sol, dar și din aer, pentru înlăturarea țânțarilor și a larvelor.
Astfel, dacă în primele zile ale săptămânii s-a intervenit de la sol, începând de astăzi se acționează din aer. Un avion survolează municipiul Slatina, dimineața devreme, pentru a împrăștia substanța împotriva țânțarilor.
„În vederea realizării optime a prezentei acțiuni, vor participa 21 de agenți DDD și vom utiliza un număr de 9 mijloace de transport repartizate astfel:
-1 auto pentru coordonare
-8 auto pentru execuția serviciilor din care:
4 utilaje de mare capacitate generatoare de ceață rece autopurtate;
4 utilaje de mare capacitate generatoare de ceață caldă autopurtate;
16 aparate generatoare de ceață rece purtate de agenții DDD;”, apare în comunicatul Primiăriei municipiului Slatina.
Conform graficului stabilit de autorități, acțiunea dezinsecție și combatere a țânțarilor va continua și în lunile august și septembrie. În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acţiunilor, perioada de efectuare a acestora va fi prelungită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.