Acasă Actualitate Morunglav. Ziua comunei, prima ediţie din mandatul primarului Nicolae Cărămizaru

Morunglav. Ziua comunei, prima ediţie din mandatul primarului Nicolae Cărămizaru

73

Este un vers al lui Lucian Blaga, ce spune că „veşnicia s-a născut la sat”. Şi mult adevăr este in el! Satul, această formă de așezare rurală a cărei populație se ocupă în cea mai mare parte cu agricultura, cu vorbele de duh din strămoşi şi cu purtarea peste timp a tradiţiilor româneşti, este o oază de linişte şi de… eternitate.
Duminică 19 iunie, cu o zi înainte de împlinirea a 533 de ani de la prima menţionare documentară a comunei Morunglav, pe stadionul comunal, a avut loc prima ediţie a zilei comunei, organizată de administraţia locală condusă de primarul Nicolae Cărămizaru, aflat la primul amndat.
În prima parte a sărbătorii locale, pe scenă au urcat foşti dascăli ai comunei, printre aceştia şi Nicolae Opriţescu Constantin, primul autor al monografiei comunei.
În cea de-a doua parte, pe scenă au urcat tineri solişti din judeţul Olt, care au interprett diverse melodii populare. De asemenea, au susţinut reprezentaţii şi Ansamblul Folcloric „Olteţul” al comunei Morunglav.
În ultima parte a spectacolului, pe scena amplasată pe stadionul din comună au urcat artişti cunoscuţi şi recunoscuţi. Este vorba soliştii de muzică populară Dorina Mete, Costel David şi Niculina Stoican. A fost multă dinstracţie, multă voie-bună, iar, la final, cerul s-a umplut de artificii colorate şi puternic luminoase. Prima ediţie s-a dovedit un succes al primarului Nicolae Cărămizaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.