Acasă Actualitate Guvernul României se implică. Soluţii pentru criza de la TMK

Guvernul României se implică. Soluţii pentru criza de la TMK

70

În urma sancţiunilor impuse Rusiei, ca urmare a întâmplărilor din Ucraina, TMK Artrom Slatina a avut de suferit. Primii afectaţi fiind angajaţii, care, pentru câteva săptămâni nu şi-au primit salariile. S-a găsit o soluţie de avarie, însă lucrurile nu se văd bune la orizont. Ieri, în şedinţa de Guvern a fost supus analizei un proiect de ordonanță de urgență pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 202/2008 privind punerea în aplicare a sancțiunilor internaţionale.
Acest proiect de act normativ include o serie de măsuri de natură să asigure continuarea regimului sancționatoriu al Uniunii Europene, aplicat în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina, fără a prejudicia activitatea unor companii din România și, implicit, locurile de muncă din aceste companii.

Guvernul vrea ca statul român să introducă posibilitatea de instituire a unui mecanism de control care să furnizeze garanții că persoana juridică asupra căreia se aplică sancțiunile nu poate avea acces la fonduri sau resurse economice ale entității deținute sau controlate. În baza acestui mecanism de control, se pot face unele derogări în sensul de a fi permise operațiuni precum accesarea fondurilor necesare pentru continuarea activității economice, plata salariilor angajaților, plata utilităților, a serviciilor, taxelor, contribuțiilor, costurilor comerciale, furnizorilor aferenți activității de producție, achiziție și vânzare etc.

Este cunoscut faptul că, din februarie, în România au fost afectate industria metalurgică, industria auto.

Astăzi, sute de angajați ai companiei producătoare de țevi de oțel TMK Artrom, cu sedii în Slatina și Reșița, organizează un protest, în fața Guvernului României, cerând salvarea companiei.

Potrivit CNS Cartel Alfa, 12 autocare în care se află angajați membri de sindicat ai TMK Artrom SA din Reșița și Slatina se află în drum spre București, unde vor organiza un protest pentru a cere guvernului să ia mai rapid măsurile necesare pentru a evita un nou blocaj major în activitatea companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.