Acasă Actualitate CSM Slatina, alături de Steaua și Dinamo, în Liga a 2-a! Se...

CSM Slatina, alături de Steaua și Dinamo, în Liga a 2-a! Se așteaptă un nou stadion!

125
După un sezon spectaculos, în care microbiștii slătineni au visat că municipiul reședință de județ va avea din nou o echipă de fotbal în Liga a 2-a, miercuri – 8 iunie 2022, visul a devenit realitate.
CSM, echipa numărul unu a județului Olt, a făcut saltul din Liga a 3-a, după ce a depășit, în finala barajului de promovare, la penalty-uri (5-4), pe AFC Odorheiu Secuiesc, o echipă bătăioasă, cu care remizase atât în meciul tur de la Slatina, scor 0-0, cât și în primele 90 de minute și prelungirile meciului retur, scor 1-1. De reținut că în semifinale, slătinenii trecuseră, la pas, de cei de la FC Pucioasa, cu un dublu 2-0.
Un „golazo” marca Remus Trancă!
Din echipa de start, pentru meciul decisiv, gândită de tehnicianul celor de la CSM Slatina, Ovidiu Burcă (fost jucător la Universitatea Craiova, Dinamo București, Rapid București, FC Național, FC Timișoara, Energie Cottbus) au făcut parte portarul Cătălin Preduț și jucătorii de câmp Alin Pisăru, Alexandru Sălcianu, Marian Manea, Beniamin Enache, Ionuț Popescu, Dorin Toma, David Oprescu, Cătălin Doman, Remus Trancă, Alexandru Popovici.
Astfel, după egalul din tur, jocul de la Odorheiu Secuiesc se anunța la fel de echilibrat, cu dueluri tari și ocazii de ambele părți, dar și cu goluri care, mai devreme sau mai târziu, trebuiau să apară. Acest lucru s-a și întâmplat, destul de rapid, în minutul 3 al partidei, atunci când, din păcate pentru slătineni, cei de la Odorheiu au punctat prin Simo Csongor. Egalitatea a fost restabilită în prelungirile primei reprize, printr-un gol spectaculos, din foarfecă, semnat de Remus Trancă, un fotbalist tehnic și foarte productiv în fața porții.
A urmat o repriză secundă în care băieții de la CSM, având și un jucător în plus, după eliminarea unui jucător de la Odorheiu, au avut posesia, creându-și și câteva ocazii bune la poarta gazdelor. Cele două reprize de prelungiri nu au adus nicio schimbare pe tabela de marcaj, astfel că, la capătul unui joc aprig, dar dominat de slătineni, s-a ajuns la loteria penalty-urilor.
Portarul Velcu, inspirația lui Burcă…
Minutul 120 al jocului de la Odorheiu Secuiesc poate fi considerat minutul de aur pentru gruparea slătineană, fiind datorat intuiției de moment pe care antrenorul celor de la CSM, Ovidiu Burcă a avut-o odată cu introducerea în teren a goalkeeper-ului Simion Velcu în locul lui Cătălin Preduț. Astfel, cu două lovituri parate, cumulate cu golurile înscrise de Toma, Cincă, Salcianu, Necșulescu, dar și ratarea lui Popovici, Velcu a devenit eroul formației oltene, în timp ce antrenorul Burcă s-a dovedit a fi extrem de inspirat.
Urmează meciuri spectaculoase cu Steaua și Dinamo!
Alături de CSM Slatina, în Liga a 2-a au mai promovat: Oțelul Galați, Progresul Spartac, CSC Dumbrăvița și Minaur Baia Mare, acolo unde, printre altele, dacă totul rămâne neschimbat, vor da piept cu Dinamo București, CSA Steaua, Gaz Metan Mediaș, Academica Clinceni, Poli Iași, Poli Timișoara, FC Brașov, FC Buzău, Concordia Chiajna…
În altă ordine de idei, odată cu promovarea în Liga a 2-a, Slatina speră ca cei de la Compania Națională de Investiții (CNI) să-și respecte asumarea promisiunilor privind construirea noului stadion de fotbal, unul modern, pe care, într-o bună zi, principala echipă a județului Olt să poată disputa meciuri spectaculoase în Liga 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.