Acasă Actualitate Investiţii în aparatură modernă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

Investiţii în aparatură modernă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

54

       Consiliul Județean Olt investeşte şi anul acesta în sănătate, finanţând achiziţionarea de către Spitalul Județean Slatina de aparatură modernă cu ajutorul fondurilor europene, dar și din bugetul propriu al judeţului.

Prin proiectul de investiţii important, „Îmbunătățirea capacității de gestionare a Covid-19, la Spitalul Județean de Urgență Slatina”, sunt livrate sau în curs de livrare echipamente medicale în valoare de peste 15,1 milioane lei, iar până la sfârșitul anului va sosi aparatură de încă 25 milioane lei. Momentan, în curs de licitație, se află cele mai valoroase echipamente medicale din proiect:

– o linie laparoscopică pentru secția chirurgie generală;
– cinci aparate Radiologice RX mobile și fixe;
– Două Ecografe portabile;
– Analizor biochimie;
– 60 de Monitoare funcții vitale;
– Patru aparate ventilație mecanică;
– 55 Seringi automate;
– Sistem videoendoscopic urologie;
– Trusa de videoendoscopie digestiva cu accesorii (videogastroscop, videocolonoscop, accesorii pentru endoscopie digestivă, accesorii pentru ERPCP);
– Două aparate anestezie;
– Două Mese operație.

De proiectul în valoare de 8 milioane de euro, finanțat în cadrul POIM beneficiază toate secțiile spitalului, inclusiv cele exterioare de la Scornicești și Drăgănești.
Amintim totuși, secțiile ATI, Pneumologie, Laboratorul de Radiologie și Imagistică, Cardiologie, Hemodializă, Urologie, Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie, Oftalmologie, ca principalele secții dotate cu aparatură importantă”, precizează conducerea spitalului în cadrul unui comunicat.
Anul acesta Consiliul Județean Olt va aloca o sumă considerabilă, din buget propriu, pentru dotarea și modernizarea Spitalului Județean, alocând peste 10 milioane de lei și finalizând proiectul prin care a atras 4 milioane lei, fonduri europene, pentru Dotarea Unității de Primiri Urgențe, în urma căruia SJU Slatina a fost dotat, printre altele, cu un computer tomograf nou, două aparate radiologice, videobronhoscop și electrocauter. Iar investiţiile în proiecte pentru sănătatea oltenilor nu se opresc aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.