Acasă Administrație Corabia. Bustul fotbalistului Ion Oblemenco, inaugurat în oraşul natal

Corabia. Bustul fotbalistului Ion Oblemenco, inaugurat în oraşul natal

55

Primăria orașului Corabia a organizat vineri, 13 mai, la ora 12:30, în parcul Carol I, festivitatea prilejuită de dezvelirea bustului lui Ion Oblemenco.
Au participat membrii ai familiei, Marcel Popescu – manager general Universitatea Craiova, Sorin Cârțu – președinte CS Universitatea Craiova, Teo Țarălungă, fost coleg și unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Ion Oblemenco, foști componenți ai Craiovei Maxima precum și oficialități locale și județene.
Ion Oblemenco născut în orașul Corabia în data de 13 mai 1945, a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști români, supranumit Tunarul din Bănie. A jucat 285 de jocuri în divizia A, înscriind 170 de goluri și câștigând în total patru titluri de golgheter al României. Pentru Universitatea Craiova a jucat în perioada 1966 – 1977. În 1982 duce Știința, ca antrenor, în premieră pentru echipele de club din România, în sferturile Cupei Campionilor Europeni. A decedat în data de 1 septembrie 1996, la vârsta de 51 de ani.
Din anul 2002, Ion Oblemenco este cetățean de onoare al orașului Corabia.
Bustul lui Ion Oblemenco, operă a sculptorului corăbian Emilian Nuțu, este amplasat în parcul Carol I , în vecinătatea sălii de sport Lulu Stănescu și a complexului sportiv San Siro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.