Acasă Actualitate Corabia. Cetatea Sucidava, inclusă în ruta castrelor romane

Corabia. Cetatea Sucidava, inclusă în ruta castrelor romane

50

Cetatea romano-bizantină Sucidava a fost inclusă în Ruta Castrelor Romane, în vederea promovării!
În urma apelului public lansat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene la data de 25 februarie, primarul orașului Corabia, Iulică Oane a solicitat ca obiectivul istoric Cetatea Sucidava, să fie inclus în ruta castrelor romane, obiectiv care face parte din cele 12 rute turistice tematice în zonele rurale defavorizate din România, cu scopul de a crea noi locuri de muncă în industria turismului. Traseul Castrelor este una dintre cele 12 rute cuprinse în Programul „România Atractivă”, ce stabilește obiectivele turistice și culturale incluse în PNRR.

Recensământ la Corabia
Primăria Corabia roagă cetăţenii să participe până pe data de 15 mai la autorecenzare, într-un mod ușor, în ziua și la ora la care aau disponibilitate, fără a aștepta vizita recenzorului.
Este indicat ca persoana care pre-înregistrează gospodăria să fie capul familiei/ persoana de referință adică persoana care cunoaște cel mai bine locația și membrii ei.
Autorecenzarea asistată se poate realiza de pe echipamentul propriu al persoanei care se autorecenzează.
„Pentru mai multe informații și sprijin, vă rugăm să apelați la cele 5 centre ARA ( autorecenzare asistată) din orașul Corabia!
În situaţia în care nu vă autorecenzaţi, în perioada 16 mai -17 iulie 2022, veţi fi recenzaţi la domiciliu, prin interviu faţă în faţă cu un recenzor care va înregistra datele dumneavoastră pe tabletă. Mulțumim pentru înțelegere !”, spun reprezentanţii primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.