Acasă Actualitate O derogare pentru TMK-ARTROM

O derogare pentru TMK-ARTROM

216

Protestele sindicaliştilor din cadrul TMK, de săptămâna trecută, au pus presiune pe stat. În contextul în care TMK, societate cu activităţi la Reşiţa şi la Slatina, producător de ţeavă nesudată, figurează pe lista companiilor sancţionate pe fondul războiului din Ucraina (principalul acţionar, considerat un oligarh apropiat de Moscova), ANAF a admis o derogare.
Într-un document însuşit de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală se precizează:
„Acordarea unei derogări pentru efectuarea de către TMK Artrom SA, pe o perioadă de 60 de zile, de importuri sau achiziţii strict necesare pentru activitatea economică, respectiv de materii prime, materiale, scule şi piese de schimb, de la furnizorii prevăzuţi în Anexa nr. 1, la prezenta decizie”.

Chiar şi aşa, situaţia nu revine la starea de dinaintea războiului. Dar se deschid oportunităţi economico-financiare pe termen scurt în ceea ce priveşte derularea activităţii curente. În plus, trebuie urmărit procesul de pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, cu prim termen 12 aprilie, unde la instanţa de Contencios adminsitrativ şi fiscal se solicită repunerea companiei în drepturile de dinaintea impunerii sancţiunilor. Abia un astfel de proces câştigat ar însemna deblocarea fluxurilor de piaţă ale firmei. Până atunci, doar o derogare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.