Acasă Administrație Corabia. Membru corespondent al Academiei Române, cetăţean de onoare al oraşului

Corabia. Membru corespondent al Academiei Române, cetăţean de onoare al oraşului

78

Consiliul Local Corabia, a aprobat, cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre propus de primarul orașului Corabia, Iulică Oane, de acordare a titlului de cetățean de onoare domnului prof. univ. dr. Marian Aprodu, membru corespondent al Academiei Române, pentru creșterea prestigiului orașului Corabia, prin întreaga activitate desfășurată în domeniul științelor matematice.
Născut în anul 1970, în Corabia, absolvent al Scolii Generale nr. 3 ( în prezent Virgil Mazilescu) și cursurile Liceului Industrial de Chimie ( actualul Cuza-Vodă) profesorul Marian Aprodu are un C.V. impresionant care cuprinde stagii de cercetare în străinătate ( USA, Italia, Germania, Franța, Coreea de Sud) granturi naționale și internaționale, expuneri la conferințe internaționale, articole și studii publicate în reviste internaționale, premii și distincții obținute pentru excelență în cercetare. În data de 2 Februarie 2022, profesorul Marian Aprodu a fost ales Membru Corespondent al Academiei Române – Secția de Științe Matematice.
Principalele domenii de interes științific ale prof. Aprodu sunt: geometria algebrică, geometria complexă, teoria geometrică a grupurilor și geometria diferențială.
„Îl felicităm pe domnul profesor Marian Aprodu pentru întreaga activitate, este un om ce trebuie valorizat și respectat și ne mândrim cu faptul că este corăbian!”, spune primarul oraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.