Acasă Actualitate Bărbaţi din Slatina, prinşi la pescuit în perioada de prohibiţie

Bărbaţi din Slatina, prinşi la pescuit în perioada de prohibiţie

28

Doi bărbaţi din Slatina, de 45 şi 35 ani, au fost surprinşi, sâmbătă seara, 09 aprilie a.c., când pescuiau pe râul Olt folosind plase de pescuit și o barcă pneumatică în perioada de prohibiţie (9 aprilie – 7 iunie inclusiv)

Doi bărbați au fost surprinși sâmbătă seara în jurul orelor 22:00, pe malul stâng al râului Olt, în apropiere de Clubul Nautic, în timp ce pescuiau folosind o barcă pneumatică și plase de pescuit comercial tip setcă în lungime de 850 m.
În cauză, s-au întocmit acte de sesizare sub aspectul săvârșirii a două fapte de natură penală prevăzute de art. 64 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.
Bunurile au fost ridicate și predate organelor de urmărire penală pentru continuarea verificărilor.

Recomandăm celor pasionați de pescuit să înțeleagă impactul direct al prohibiției asupra refacerii ecosistemului, având ca scop principal protejarea resursei și asigurarea calității pescuitului, în viitor.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt va continua seria acțiunilor punctuale care au ca principal scop protejarea fondului piscicol.

Articolul precedentScorniceşti. Acţiuni de curăţenie şi asfaltare
Articolul următorAccident grav în Slatina. Un bătrân, acroşat de un sârb cu TIR. Imagine exclusivă şi cu impact emoţional de la faţa locului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here