Acasă Administrație Centru Multifuncțional Cultural, la Balş. În linie dreaptă

Centru Multifuncțional Cultural, la Balş. În linie dreaptă

42

Unul dintre proiectele promise de primarul oraşului Balş, Cătălin Rotea, prinde contur. Este vorba de începerea lucrărilor de construire al Centrului Multifuncțional Cultural, care care vine în întâmpinarea nevoilor bălșenilor de a-și petrece timpul liber în mod constructiv.
În noua clădire cu scop cultural se vor organiza evenimente și festivități artistice și instructiv-educative.

Centrul Multifuncțional Cultural va cuprinde săli de festivităţi, de workshop, de pregătire pentru dansuri şi spaţiu multimedia:
– sală de festivități pentru: concerte, piese de teatru pentru toate categoriile de vârstă, conferințe, spectacole, concursuri, simpozioane;
– sală workshop, care poate găzdui: ateliere de lucru, cercuri de dezvoltare personală, cluburi de dezbateri, oratorică și argumentare, cursuri de formare, cluburi și turnee de șah, discuții cu speakeri din varii domenii, sesiuni de lucru pentru diferite proiecte derulate de tinerii din Balș, scriere de proiecte, diverse întâlniri de informare;
– sală amenajată pentru: dansuri moderne, dansuri populare, balet, ansambluri vocale;
– sală multimedia în care să funcționeze: cercuri media, reviste electronice, cercuri foto/ video, cursuri de formare pentru competențe digitale, realizarea de broșuri de informare educative sau culturale, spațiu de informare publică pentru diverse evenimente.

Investiția este finanțată din fonduri europene în valoare de aproximativ 5.530.000 lei și face parte, alături de Componenta B – “Amenajarea zonei de agrement (Balta Gării) și drum de acces (strada Nufărului)” – din proiectul amplu de „Îmbunătățirea serviciilor recreative în orașul Balș”.
Valoarea totală a proiectului este de 13.820. 451,14 lei. Contribuţia Uniunii Europene este de 11.745.765, 07 lei. Proiectul are ca dată de finalizare toamna anului 2023.

Articolul precedentAnunţ
Articolul următor„Culori pascale”, la Muzeul Judeţean Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here