Acasă Actualitate Voiculescu, achitat!

Voiculescu, achitat!

53
             Preşedintele PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, a fost achitat joi, 24 martie 2022, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), într-un dosar în care a fost trimis în judecată în urmă cu aproape 10 ani, în 2013, cu mai multe capete de acuzare: activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc, conflict de interese şi constituire a unui grup infracţional organizat.
În acel moment, Voiculescu fusese trimis în judecată alături de alţi poliţişti, afacerişti sau angajaţi ai unor administraţii financiare din judeţele Olt şi Dolj. Mai mult, la data respectivă Liviu Voiculescu era inspector principal de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.
„În baza art. 396 alin. (5) din Codul de procedură penală raportat la art. 16 alin. (1) lit. a) din Codul de procedură penală achită pe inculpatul Voiculescu Liviu Dumitru pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat (…). În baza art. 396 alin. (5) din Codul de procedură penală (…) achită pe inculpatul Voiculescu Liviu Dumitru pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese (…). În baza art. 396 alin. (5) din Codul de procedură penală raportat la art. 16 alin. (1) lit. c) din Codul de procedură penală achită pe inculpatul Voiculescu Liviu Dumitru pentru săvârşirea infracţiunii de organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc (…)”, se arată în minuta ÎCCJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.