Acasă Administrație Consiliul Judeţean Olt, 400.000 lei prin Crucea Roşie, pentru Ucraina

Consiliul Judeţean Olt, 400.000 lei prin Crucea Roşie, pentru Ucraina

73
        Joi, 10 martie a.c., Consiliul Judeţean Olt, întrunit în şedinţă extraordinară, a aprobat încheierea unui acord de parteneriat între Unitatea Administrativ-Teritorială – Județul Olt, prin Consiliul Județean Olt, și Societatea Naţională de Cruce Roşie din România – Filiala Olt, în vederea acordării unui sprijin financiar în cuantum de 400.000 lei, pentru desfășurarea activităților specifice umanitare și de sprijin a cetățenilor străini sau apatrizi aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina.
Implicarea celor două instituţii, în acest proiect, a fost nuanţată de preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, care, după şedinţă, a explicat procedura demarată, dar şi modalităţile efective prin care vor fi iniţiate şi alte acţiuni umanitare.
„Banii, 400.000 lei, vor merge prin Crucea Roşie către refugiaţii din Ucraina. Din toate informaţiile pe care le am, Prefectura şi primăriile au centralizat mai multe spaţii pe care le au la dispoziţie pentru a putea caza refugiaţi în ele. De asemenea, ştiu că sunt şi anumiţi privaţi care au pus spaţiile la dispoziţie. Dacă va fi nevoie, se va încerca la fel ca la începutul pandemiei. A apărut şi o ordonanţă, iar statul va putea plăti cazarea la anumite hoteluri sau pensiuni, astfel încât să reuşim să cazăm cât mai mulţi”, a spus Oprescu la finalul şedinţei.
În altă ordine de idei, la Olt au fost identificate 163 de locuri de cazare dispuse de entităţi publice, la care se adaugă un număr de 250 de locuri de cazare, identificate în zona agenţilor economici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.