Acasă Politic Marius Iancu: „Ministrul liberal Vâlceanu vrea să blocheze ADR-urile și absorbția fondurilor...

Marius Iancu: „Ministrul liberal Vâlceanu vrea să blocheze ADR-urile și absorbția fondurilor europene”

46

Deputatul Marius Iancu susţine că, în timp ce PSD a obținut, prin OUG, includerea agențiilor de dezvoltare regională (ADR) în gestionarea investițiilor din trei domenii ale PNRR – sănătate, educație și reforme sociale – ministrul liberal al Fondurilor Europene, Dan Valceanu, „doreşte să blocheze, să centralizeze și să distrugă”.
„Ministrul Vâlceanu a considerat că singura problemă pe care o poate discuta cu reprezentanții Comisiei Europene este înființarea unei alte structuri birocratice care să blocheze absorbția fondurilor europene – înființarea unei autorități de management care să coordoneze activitatea celor 8 ADR-uri.
Ministrul liberal vrea să politizeze fondurile europene care să fie împărțite de la București, și nu la nivelul celor 8 regiuni de dezvoltare care au gestionat bine, în ultimii 15 ani, fondurile europene.
Cele 8 ADR-uri trebuie să poată accesa direct banii europeni, atât din PNRR, cât și din fondurile structurale aferente perioadei 2021- 2027.
Acesta este și dorința primarilor de municipii și orașe care, indiferent de partidul din care fac parte, știu cât de importantă este descentralizarea.
PSD susține descentralizarea care înseamnă o mai bună absorbție a fondurilor europene.
Ministrul PSD Sorin Grindeanu a descentralizat procedurile de întocmire a documentațiilor pentru centuri ocolitoare și alte investiții în infrastructura rutieră, iar multe proiecte vor demara mult mai repede. EI încearcă, din nou, să blocheze dezvoltarea țării!
NOI susținem autoritățile locale și proiectele care pot schimba fiecare regiune a României!”, spune deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.