Acasă Politic Liviu Voiculescu: „PNL a reuşit să desfiinţeze Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din...

Liviu Voiculescu: „PNL a reuşit să desfiinţeze Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)”

51

Senatorul Liviu Voiculescu spune că parlmentarii liberali sunt permanent preocupați de responsabilitățile pe care şi le-au asumat față de români.
„După atâta tristețe și îngrijorare care răzbat de dincolo de hotare, venim astăzi în fața românilor și cu o veste bună: PNL a reuşit să desfiinţeze Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), aşa cum şi-a asumat. Senatul, ca și cameră decizională, a acordat în plen votul final pentru desființarea secției, rezolvând astfel cea mai urgentă și mai destabilizatoare problemă a sistemului judiciar din România.
Este un moment important pentru Justiţie, un pas decisiv în respectarea recomandărilor GRECO, ale Comisiei de la Venetia şi mai ales MCV, care fac referire la desființarea SIIJ. De altfel, ultimul Raport MCV din luna iunie anul trecut, precizează că SIIJ este un motiv serios de îngrijorare, arătându-se că gestionarea eficace a unor dosare de corupție la nivel înalt continuă să fie afectată de activitatea SIIJ, care intervine în continuare în dosarele de corupție la nivel înalt în curs de instrumentare de DNA și să provoace întârzieri care riscă să afecteze aceste dosare.
Următorul pas va fi repararea pachetului de legi din justiție.”, se arată în postarea senatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.