Acasă Politic Siminica Mirea: „Adoptarea programelor de sprijin al legumicultorilor reprezintă marca bunei guvernări...

Siminica Mirea: „Adoptarea programelor de sprijin al legumicultorilor reprezintă marca bunei guvernări a PSD”

38

Senatorul Siminica Mirea declară că buna guvernare a PSD face ca o serie de programe, destinate legumicultorilor, să fie iniţiative binevenite.
„Astfel, ministrul Agriculturii din partea PSD aduce, la numai două săptămâni de la anunțarea publică a angajamentelor, un nou sprijin pentru tomate, usturoi și alte legume deficitare pe piață. Pe de altă parte, în actualul context al scumpirii carburanților, toți fermierii vor beneficia de reducerea accizei la motorină (un preț mai redus cu aproximativ 25%).
Programul Tomata are alocat un buget de 225 milioane de lei (45 milioane euro), iar sprijinul individual este de 4000 de euro pentru fiecare beneficiar care va produce 3000 de kg roșii/1000 mp. Pentru restul producțiilor deficitare, precum ardei gras și/sau lung, kapia, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac și ceapă, sprijinul este de 1000 euro/beneficiar.
Programul Usturoi are alocat un buget de 22,2 milioane de lei (4,5 milioane de eruo) și oferă un sprijin de 3000 euro/cultura/ha/beneficiar în contextul unei producții minime de 3 kilograme de usturoi/10 mp.
Atât eu, cât și colegii mei social-democrați, vom continua să fim aceleași persoane implicate cetățenilor, iar orice demers în această direcție va fi prioritar pentru noi!”.

Cât despre ALRO, senatorul spune că că „Partidul Social Democrat ia seamă și înțelege perfect problemele de la Alro! Economia românească trebuie, fără dar și poate, să rămână competitivă.
Din acest considerent, PSD a tras, în mod repetat, mai multe semnale de alarmă, despre felul nociv în care s-a produs liberalizarea haotică a pieței energiei, pusă în practică de cei de dreapta.
De două săptămâni, Partidul Social Democrat insistă cu soluția reglementării temporare, cel puțin pe un an, a prețurilor la electricitate și la gaze.
Singura soluție care ar putea rezolva inclusiv problemele de la Alro, este în analiza guvernului, iar noi, social-democrații o susținem ca fiind una extrem de necesară și deosebit de importantă!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.