Acasă Politic Gigel Ştirbu: „PNL susține autonomia persoanei cu dizabilități”

Gigel Ştirbu: „PNL susține autonomia persoanei cu dizabilități”

50

Într-o postare recentă pe pagina de socializare, deputatul Gigel Ştirbu scrie că Partidul Naţional Liberal susține autonomia persoanei cu dizabilități, a respectării voinței, preferințelor și nevoilor sale:
„Guvernul a aprobat proiectul de lege care prevede măsuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psihosociale, care va urma în scurt timp parcursul legislativ în Parlament.
Este vorba despre instituirea unui mecanism articulat de luarea a deciziei. Persoanele cu dizabilităţi intelectuale vor avea posibilitatea să muncească, să se căsătorească, să-şi manifeste voinţa şi preferinţele, cu sprijinul necesar.
Este o abordare nouă în legislația națională, modernă, conformă nevoilor resimțite la nivel social și în practica instanțelor și în armonie cu exigențele internaționale și constituționale în materie.”

De asemenea, deputatul mai infomează şi că Ordonanța de Urgență privind PNRR a fost pusă în acord cu punctul de vedere al Consiliului Legislativ în privința unor norme de tehnică legislativă. România a primit deja prima tranșă, de 1,89 miliarde euro, din PNRR. Tranșa a doua, de circa 1,94 miliarde euro, urmează să ajungă tot luna aceasta. În 2022, urmează să primim 6,17 miliarde euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.