Acasă Actualitate Amenzi și sancțiuni pentru șoferii olteni indisciplinați. De la IPJ!

Amenzi și sancțiuni pentru șoferii olteni indisciplinați. De la IPJ!

44
În perioada 6 – 12 septembrie 2021, pe drumurile publice din județul Olt, polițiștii rutieri și de ordină publică, au acționat în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.
Zilnic, s-a acționat pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului/substanțelor psihoactive, verificarea respectării regimului legal de viteză, prevenirea și sancționarea abaterilor săvârșite de către pietoni, căruțași, bicicliști, dar și pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane.
În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 1521 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 661.635 de lei. Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 162 de permise de conducere, dintre care 79 pentru depășirea regimului legal de viteză cu mai mult de 50 km/h, 28 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 21 pentru efectuarea de depășiri neregulamentare și 34 pentru alte abateri, fiind retrase şi 55 de certificate de înmatriculare.De asemenea, au fost constatate 11 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 6 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 4 pentru conducere fără permis şi 1 pentru refuzul de recoltare mostre biologice.
Astfel, la data de 10 septembrie a.c., ora 20.32, în comuna Izbiceni, a fost depistat un bărbat, de 58 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
De asemenea, la data de 12 septembrie a.c, ora 00.24, pe strada Primăverii, din municipiul Slatina, a fost depistat un tânăr, de 23 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere și având o concentrație alcoolică de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Tot la data de 12 septembrie a.c, ora 15.07, pe strada Carol I, din municipiul Slatina, un tânăr, în vârstă de 29 de ani, a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce conducea un autoturism, cu viteza de 135 de km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 de km/h. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.