Acasă Actualitate Ziua Pompierilor, marcată la Slatina cu un incident minor

Ziua Pompierilor, marcată la Slatina cu un incident minor

69

Luni , 13 septembrie a.c., pe platoul din faţa Prefecturii Olt, a avut loc desfăşurarea ceremoniei organizate cu ocazia Zilei Pompierilor.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” Olt a organizat un ceremonial aniversar, o paradă a gărzii de onoare a ISU Olt. Pe lângă asta, cei interesaţi de arsenalul ISU Olt au putut vedea autospecialele instituţiei, dar şi toate uneltele pe care aceştia le folosesc în intervenţiile lor, în cadrul standurilor.
La ceremonie au fost prezenţi prefectul de Olt, Florin Homorean, vicepreşedintele CJ Olt, Virgin Delureanu şi şefi de deconcentrate. În timpul ceremoniei, unei voluntare SMURD i s-a făcut rău, iar colegii săi au intervenit prompt.

La 13 septembrie 1848, otomanii se aflau în Dealul Spirii, acolo unde un regiment românesc tocmai primise noile drapele de luptă. O companie de pompieri condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu mărşaluia spre cazarma din Dealul Spirii, pentru a da onorul drapelului purtat de colegii lor de arme. Cei 166 de pompieri s-au intersectat cu cei 6000 de ieniceri, iar o altercaţie minoră dintre un ofiţer turc şi un român, a fost ca o adevărată scânteie într-un butoi cu pulbere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.