Acasă Cultură Eveniment istoric. Brăţara dacică, de la Optaşi-Măgura, s-a întors la ea acasă

Eveniment istoric. Brăţara dacică, de la Optaşi-Măgura, s-a întors la ea acasă

96

Azi, la Muzeul Judeţean Olt, brăţara dacică s-a înrors în judeţul unde a fost găsită. Podoaba strămoşilor noştri a fost găsită, în 2017, la Optaşi-Măgura, de un tânăr de 27 de ani, care a distrus-o, când săpa un şanţ, fără să-i cunoască adevărata valoare istorică. Tânărul voia să amaneteze aurul.
Muzeul Judeţean Olt a făcut toate demersurile pentru ca această comoară să nu rămână la Bucureşti (unde a fost evaluată la 40.000 şi restaurată) şi să se întoarcă la ea acasă, în judeţul Olt. Brăţara, care cântăreşte 107,98 grame, va putea fi văzută, de azi, de orice iubitor de istorie.

„Începem toamna cu un eveniment dedicat brățării dacice de la Optași Măgura. Având în vedere valoarea istorică a acestei podoabe, sunt bucuros că am reușit s-o aducem acasă și să rămână pentru totdeauna în patrimonial local.
Este o piesă care va înnobila Muzeul Județean Olt și care sper că va stârni admirația, atenția și curiozitatea multor vizitatori, care vor trece pragul vechiului Palat Administrativ. Felicitări tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment și mulțumesc oaspeților noștri pentru interesul acordat”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.