Acasă Actualitate Poliţiştii olteni nu iartă. Amenzi usturătoare pentru şoferi

Poliţiştii olteni nu iartă. Amenzi usturătoare pentru şoferi

110

Joi, poliţiştii de la Rutieră, au desfăşurat o acţiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau efectuează depășiri neregulamentare.

Astfel, oamenii legii au controlat 322 de autovehicule și au aplicat 125 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002, cu amenzi în valoare totală de 18.125 de lei, din care 47 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 3 pentru depășire neregulamentară. Au mai fost reţinute şi 12 permise de conducere, din care 9 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 3 pentru depășire neregulamentară.

Spre exemplu, la data de 29 iulie a.c., ora 20.00, pe strada Pitești, din municipiul Slatina, un bărbat, de 29 de ani, din localitate, a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 124 km/h, pe un sector de drum cu limita de viteza de 50 km/h.
Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2900 de lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Polițiștii rutieri vă recomandă:
Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.
Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.
Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.