Acasă Politic Marius Iancu: „România, tot mai săracă, la un pas de faliment!

Marius Iancu: „România, tot mai săracă, la un pas de faliment!

27

Deputatul Marius Iancu nu vede starea actuală a ţării cu ochi buni, din cauza realităţii economice a ţării, care nu este una cum ar trebui si fie.
„Halucinante nu sunt numai declarațiile de acest fel, aproape zilnice ale premierului Cîțu, ci și realitățile economice care arată că România este la un pas de faliment!
Pentru a produce 1 leu România s-a împrumutat 2 lei și 14 bani! Aceasta este realitatea, susținută de cifre! În ultimii doi ani, împrumuturile au ajuns la 280 miliarde lei.
Din acest total, 182 de miliarde ( 65%) a finanțat deficitul bugetar și 98 de miliarde de lei (35%) a mers la rambursarea datoriei din trecut. Deci, cu cele 182 de miliarde de lei împrumuturi care au finanțat deficitul s-a realizat o creștere a PIB de 84,7 mld lei. Un calcul simplu arată că pentru fiecare leu produs, România, sub conducerea liberală, s-a împrumutat 2,14 lei ( 182/84,7).
Adică, randamentul împrumuturilor consumate este subunitar, respectiv 0,46, în timp ce, în perioada guvernării PSD raportul dintre împrumurile consumate și creșterea PIB a fost supraunitar! Soluții există și rezultate au fost!
Între 2017 și 2019, la 34 de bani împrumutați, România a produs 1 leu, cu salarii, pensii și alocații mărite! Acum, în timpul Guvernării PNL – USR nu există nici investiții, nici creștere economică, doar împrumuturi peste împrumuturi, salarii, pensii și alocații înghețate și români tot mai săraci, și în mod clar, și nefericiți!”, declară deputatul.

Articolul precedentSiminica Mirea: „Suficient! Românii au nevoie de măsuri reale și eficiente”
Articolul următorCovid-19. Câteva cazuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here