Acasă Actualitate Transportatorii de persoane și de marfă, controlaţi de poliţişti

Transportatorii de persoane și de marfă, controlaţi de poliţişti

86

În săptămâna 19 – 25 iulie a.c., la nivelul județului Olt, s-a acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și de transport de marfă.
Acțiunea s-a desfășurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).
În cele 7 zile, controalele polițiștilor au avut în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a legislației rutiere, dar și a prevederilor legale dispuse în contextul situației produse de răspândirea virusului COVID-19.
Astfel, în cadrul acțiunii, au fost verificate 152 de autovehicule destinate transportului public de persoane, pentru neregulile constatate fiind aplicate 30 de sancțiuni contravenționale.
Dintre acestea, 3 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, o sancțiune pentru abateri constatate la funcționarea aparatului tahograf, 2 referitoare la lipsa unor documente ale operatorilor de transport și 13 pentru alte abateri.
În cazul transportatorilor de marfă, au fost verificate 332 de autovehicule, fiind aplicate 177 de sancțiuni contravenționale.
Dintre acestea, polițiștii au aplicat 20 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, o sancțiune pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 60 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 10 pentru pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă și 86 pentru alte abateri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.