Acasă Actualitate Polițiștii olteni nu au iertat încălcările legii

Polițiștii olteni nu au iertat încălcările legii

21

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au aflat la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 691 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 182.285 de lei.
Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 62 de permise de conducere, fiind retrase şi 9 certificate de înmatriculare.
De asemenea, au fost constatate 16 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 8 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 5 pentru conducere fără permis şi 3 pentru alte abateri.
La data de 16 iulie a.c, în comuna Pleșoiu, a fost depistat un bărbat, de 56 de ani, din comuna Grădinari, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

La data de 17 iulie a.c., în comuna Ianca, a fost depistat un bărbat de 54 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 18 iulie a.c., în comuna Iancu Jianu, a fost depistat un bărbat, de 34 de ani, din cumuna Chișlaz, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
18 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii, descoperirii și combaterii ilegalităților de natură economică, în piețele agroalimentare și târgurile din județul Olt.
În urma activităţilor desfăşurate au fost controlate 20 de societăți comerciale, fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Totodată, în baza aceluiași act normativ, a fost dispusă și confiscarea sumei de 647 de lei de la 2 operatori economici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.