Acasă Actualitate Poliţiştii olteni, la datorie în minivacanţa de Rusalii

Poliţiştii olteni, la datorie în minivacanţa de Rusalii

39

În perioada minivacanţei de Rusalii, poliţiştii olteni s-au aflat la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor rutiere.
Poliţiştii au intervenit la peste 600 de solicitări, dintre acestea 444 fiind sesizate prin serviciul 112.
În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 776 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 209.655 de lei.
Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 64 de permise de conducere, fiind retrase şi 10 certificate de înmatriculare.
De asemenea, au fost constatate 26 de infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 16 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 6 pentru conducere fără permis şi 4 pentru alte abateri.

La data de 21 iunie a.c., pe raza oraşului Corabia, a fost depistat un bărbat, de 38 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Poliţiştii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii, descoperirii și combaterii ilegalităților de natură economică care se pot produce în contextul desfășurării unor evenimente cu caracter public, ocazionate de sărbatorirea Rusaliilor.
Astfel, au fost verificate 22 de societați comerciale, ocazie cu care au aplicat 9 sanctiuni contravenționale pentru încălcarea dispozițiilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, în valoare totală de 11.500 lei, fiind dispusă și confiscarea sumei de 1440 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.