Acasă Actualitate Percheziţii la Olt. Cinci persoane, bănuite de contrabandă cu ţigări

Percheziţii la Olt. Cinci persoane, bănuite de contrabandă cu ţigări

111

Ample percheziţii la Olt. 50 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au pus în aplicare 19 mandate de percheziție, la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice din județul Olt.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Olt şi aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de contrabandă.

În fapt, o persoană fizică din comuna Morunglav, judeţul Olt, este bănuită că, în cursul anului 2021, ar fi achiziţionat, din municipiul Craiova, judeţul Dolj, ţigarete fără timbru de marcaj fiscal, pe care le-ar fi revândut către persoane juridice din judeţul Olt.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate 37.600 de ţigarete. De asemenea, 5 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în baza unor mandate de aducere, pentru a fi audiate.

Percheziţiile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul structurilor de investigaţii criminale, arme explozivi şi substanţe periculoase şi luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt.

Activitățile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.