Acasă Actualitate Ionuţ Barbu: „ROMÂNIA LUI CÎȚU: CONSUMĂM CE IMPORTĂM. PRODUCȚIE 0”

Ionuţ Barbu: „ROMÂNIA LUI CÎȚU: CONSUMĂM CE IMPORTĂM. PRODUCȚIE 0”

84

Deputatul Ionuţ Barbu atacă lipsa de strategii coerente ale guvernării actuale, care să promoveze creşterea animalelor şi agricultura autohtonă.
„Zilele trecute, un secretar de stat din Ministerul Agriculturii declara, cu seninătate, că România importă produse de patiserie de 13 ori mai scumpe, pe tonă, decât grâul exportat.
70% din produsele alimentare din România vin din import!
Evident, Guvernul Cîțu e plin de strategii, programe și măsuri pentru susținerea fermierilor și crescătorilor de animale, dar în realitate, PNL și USR au blocat toate programele care i-au ajutat, în ultimii patru ani, de cei care au ales să investească bani, timp și muncă în agricultura românească. În perioada 2017-2018, în timpul Guvernării PSD, România a fost pe primul loc în Uniunea Europeană, la producția de grâu și floarea soarelui și a înregistrat 9 recorduri istorice la culturile de cereale.
Peste 32.000 de crescători de animale au beneficiat de Programul de sprijin pentru suine, rasele Bazna și Mangalita care trebuia continuat cu Programul pentru construirea de abatoare mobile și înființarea de magazine românești pentru produsele autohtone.
Peste 32.000 de crescători de animale au beneficiat de Programul pentru sprijinirea colectării și comercializării lanii.
Dacă se continuau toate aceste programe, agricultura românească ar fi avut o șansă, dar acum, importurile au crescut din nou, fermierii și crescătorii de animale au ieșit în stradă, iar România își continuă drumul spre o țară de consum 100%. Așa dezvoltă liberalii România.”, spune deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.