Acasă Administrație Caracal. Un mediu curat şi acorduri de pian

Caracal. Un mediu curat şi acorduri de pian

51

La Caracal, mediul înconjurător joacă un rol important, iar acesta este octorit prin diverse acţiuni colective.
Peste 50 de voluntari s-au alăturat campaniei de ecologizare a pădurii Deveselu iniţiată de Primăria Municipiului Caracal împreună cu Regia Naţională a Pădurilor – Ocolul Silvic Caracal.
5 iunie, Ziua Mondială a Mediului, a fost marcată la Caracal prin activităţi de conştientizare în rândul populaţiei a necesităţii respectării curăţeniei mediului înconjurător.
Pe platoul din faţa Primăriei Municipiului Caracal, administraţia locală împreună cu şcolile gimnaziale şi liceele din oraş au realizat o expoziţie de desene şi obiecte confecţionate din materiale reciclabile şi au organizat activităţi interactive dedicate protecţiei mediului.

„Pianul Călător” a poposit la Caracal
Primăria Municipiului Caracal a organizat, împreună cu Pro Contemporania, Radio România Cultural, Radio România Muzical şi Radio România Regional, a XI-a ediţie a Turneului naţional Pianul Călător al marelui pianist Horia Mihail.
Evenimentul a avut loc duminică, 6 iunie. Ediţia a XI-a a Turneului naţional al pianistului Horia Mihai, programată pentru perioada mai-iunie 2021, cuprinde spectacole în 8 oraşe: Sibiu, Braşov, Deva, Satu Mare, Târgu Jiu, Caracal, Slatina şi Bucureşti.
Ajuns la un deceniu de existenţă, Pianul Călător propune publicului un program extrem de atractiv, alăturând cele mai frumoase piese oferite ca bis în cele 10 turnee de până acum.
În premieră, anul acesta, recitalul va fi urmat – în majoritatea oraşelor – de proiecţia filmului documentar „Pianul călător – 10 ani”, care redă povestea primului deceniu al acestui proiect, o idee cu un destin şi un traseu cu totul inedit.
În ultimul deceniu, Horia Mihail a vizitat zeci de oraşe din ţară însoţit de pianul călător sau cântând pe pianele din oraşele în care a ajuns, susţinând astfel aproape 200 de concerte. Acum, cele 5 piane călătoare, puse la dispoziţie de Radio România, sunt încredinţate comunităţilor din Tulcea, Caracal, Deva, Alba Iulia şi Roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.