Acasă Actualitate Contrabanda, taxată de oamenii legii

Contrabanda, taxată de oamenii legii

21

În primul sfârşit de săptămână al lunii iunie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, au desfășurat acțiuni preventiv-reactive, pe linia comerțului ilicit cu produse accizabile., după cum se arată în comunicatul de presă.

În urma activităţilor desfăşurate au fost controlate 22 de societăți comerciale, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.500 lei. Dintre acestea 5 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de 18.500 lei, confiscându-se suma de 1.080 lei și o sancțiune contravenţională pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 1.000 lei.
Totodată au fost confiscate și un număr de 1.500 bucăți țigarete pentru care nu au putut fi prezentate documente de proveniență.
La data de 05 iunie a.c., la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna Bălteni, a fost descoperită cantitatea de aproximativ 200 litri băuturi spirtoase, fără timbru sau marcaj fiscal și un număr de 140 țigarete, fără timbru sau marcaj fiscal.
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, faptă prevăzute și pedepsite de art. 270, alin. 3 din Legea nr.86/2006 privind Codul Vamal şi deținere de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, în afara antrepozitului fiscal, peste limita a 200 litri băuturi spirtoase, faptă prevăzută și pedepsită de art. 452 alin.1 lit. h din Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal.

Articolul precedentLiviu Voiculescu susţine viziunea liberală, la Deveselu, prin candidatul Marius Aliman
Articolul următorTenismenul slătinean Călin Ştirbu, succes internaţional la Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here