Acasă Cultură Ziua Internațională a Muzeelor – Manifestări artistice la Muzeul Judeţean Olt

Ziua Internațională a Muzeelor – Manifestări artistice la Muzeul Judeţean Olt

121

Anul acesta, Ziua Internațională a Muzeelor a fost celebrată aparte de Muzeul Judeţean Olt.
Instituţia a organizat, în faţa clădirii, un workshop de desen, în cadrul căruia elevii de la clasa de pictură din cadrul Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu“, coordonați de cadrele didactice Delia Badea și Adriana Vâlcea, au realizat mai multe lucrări de grafică în tehnica cărbunelui, tușului, creioane cerate și acuarele. Lucrările, executate en plein air, pe șevalet, au reprezentat elemente de arhitectură din împrejurimile muzeului precum și studii după natură din Parcul „Eugen Ionescu“. Acțiunea – concurs s-a desfășurat în parteneriat cu Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu“.
De la ora 13:00, a avut loc vernisajul expoziţiei de ceramică de inspirație cucteniană „Pământ și foc” expozanți fiind artiștii Nicoleta și Ion Mitroi. La eveniment au participat soţii Mitroi, seful Secţiei de Etnografie, Claudia Balaş şi vicepreşedintele CJ Olt, Ionuţ Ivan, care îşi doreşte ca ediţia următoare să nu se mai afle sub auspiciile pandemiei, iar sălile muzeului să fie pline de vizitatori.

„Ziua Internațională a Muzeelor 2021 se concentrează pe crearea, imaginarea și schimbul de noi practici și soluții inovatoare pentru instituțiile culturale.
Muzeele au potențialul de a îmbrățișa și de a conduce schimbarea în acest moment esențial pentru societatea noastră. Este momentul să regândim relația muzeului cu comunitățile pe care le deservesc, să experimentăm cu modele noi și hibride de fructificare culturală și să reafirmăm cu tărie valoarea esențială a muzeelor pentru construirea unui viitor drept și durabil. Muzeele trebuie să pledeze pentru potențialul creativ al culturii ca motor pentru recuperare și inovație în epoca post-COVID”, spune directorul instituţiei, George Smarandache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.