Acasă Actualitate Instanța a decis! Robert Rotea revine primar la Vitomirești!

Instanța a decis! Robert Rotea revine primar la Vitomirești!

2209
     Aflat în conflict juridic cu Agenția Națională de Integritate, primarul ales al comunei Vitomirești – Robert Ion Rotea, a obținut o victorie importantă în instanța de judecată, acolo unde ordinul de prefect privind încetarea de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului emis pe 12 aprilie, a fost desființat de judecătorii olteni.
Să înțelegem ce înseamnă „incompatibilitatea” în cazul lui Robert Rotea de la Vitomirești: ANI a reținut că între 30 septembrie 2013 și 30 iunie 2014, acesta a deținut, simultan cu funcția de primar, și calitatea de membru în consiliul de administrație al Liceului Tehnologic Vitomirești.
În fața acaestei situații, contestația depusă la ordinul prefectului a fost admisă la Tribunalul Olt cu titlu executoriu de drept, ceea ce înseamnă că odată cu publicarea sentinței, primar la Vitomirești, cu toate drepturile legale, este cel pe care l-au ales cetățenii în septembrie 2020.
Urmează motivarea la respingerea contestației, cea care va explica în termeni juridici nedreptatea făcută primarului Rotea de la Vitomirești în raporturile sale procesuale cu Prefectura Olt. Vestea a fost privită cu satisfacție de majoritatea alegătorilor din Vitomirești, iar cei care se încălzeau pe margine gândindu-se la alegeri parțiale anticipate în această comună execută ture suplimentare de stadion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.