Acasă Politic Liviu Voiculescu: „Guvernul român nu a pierdut în fața Comisiei Europene!”

Liviu Voiculescu: „Guvernul român nu a pierdut în fața Comisiei Europene!”

135

Senatorul Liviu Voiculescu spune că România nu a pierdut în faţa Comisiei Europene fondurile europene, ci este rugată să ajunsteze din suma propusă iniţial.
„Pentru buna informare a opoziției politice din România care-și construiește discursurile publice pe speculații lipsite de suport real și rațional, tăierile din fondurile europene solicitate de România prin PNRR nu sunt urmare a unei incapabilități guvernamentale, ci o ajustare impusă de Comisia Europeană în funcție de prioritățile considerate.
Comisia Europeană a impus României un target de 29,2 miliarde euro pentru proiecte de redresare și reziliență, față de cele aproximativ 40 de miliarde de euro propuse inițial de România în PNRR. Altfel spus, cererea României a fost mai mare decât oferta Comisiei Europene.
Prin urmare, printr-o logică simplă, România a trebuit să ajusteze o parte a proiectelor propuse în PNRR pentru a obține fondurile pe care Comisia Europeană este dispusă să le pună la dispoziție.
Și totuși, 12% din această sumă au fost direcționate către Educație, o alocare peste media europeană (care este de 10%), ceea ce, contrar speculațiilor tendențioase lansate public de PSD, reprezintă un real succes pentru Educația din România și pentru eforturile guvernamentale de atragere a fondurilor europene prin PNRR.2, spune senatorul.

Articolul precedentSiminica Mirea: „Vaccinare fără discriminare!”
Articolul următorAJOFM Olt. Locuri de muncă în Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here