Acasă Actualitate ”Negri„ la frizerie. În județul Olt!

”Negri„ la frizerie. În județul Olt!

141
       Potrivit ultimului comunicat de presă remis de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, în luna aprilie 2021, inspectorii sâdin cadrul instituției au efectuat 230 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă. Astfel, în funcție de gravitatea deficiențelor constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se totodata măsuri de remediere. Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.
În urma controalelor efectuate, s-au identificat 290 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 147 sancțiuni, din care 141 avertismente și 6 amenzi în valoare totală de 45.500 lei.
În luna aprilie 2021, inspectorii de muncă au identificat 1 persoană care desfășura muncă nedeclarată (agent economic din Slatina, obiect activitate coafură), agentului economic care o folosea fiindu-i aplicată o amendă în valoare de 20.000 lei.
De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate instituției noastre un număr de 11 evenimente, soldate cu 11 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.
Cele mai frecvente deficiențe au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neasigurarea triajului epidemiologic și a dezinfectanților pentru mâini; nepurtarea în spații inchise, de către lucrători, a măștilor de protecție; neevaluarea riscurilor de îmbolnăvire a lucrătorilor cu virusul SARS CoV2.
Articolul precedentPaul Stănescu: „Lauda exagerată a domnului Cîțu nu miroase a bine”
Articolul următorLocuri de muncă, în Europa, pentru olteni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here