Acasă Actualitate Un pas important. Dreptate pentru poliţistul Dorinel Neaţu

Un pas important. Dreptate pentru poliţistul Dorinel Neaţu

1310
        La începutul lunii octombrie a anului 2017, inima proaspăt numitului șef de post în comuna Milcov, Dorinel Neaţu, încetează să mai bată. Cumplita tragedie s-a petrecut în timpul exercitării misiunii de poliţist. Acesta acuza o stare de rău, însă intervenția echipei medicale se dovedește tardivă. În urma sa au rămas soţia şi un copil de 11 ani. Văduva sa a început o adevărată luptă pentru dreptate. Lupta acesteia începe să dea roade.
Tragedia a scos la iveală adevăraţi factori ucigători ai sistemului: ritmul de muncă infernal, lipsa controalelor medicale anuale obligatorii – motivate de IPJ Olt de „lipsa fondurilor”, imposibilitatea refacerii capacității de muncă pentru că programul dedicat activității de polițist era unul „de permanență”, fără ca orele suplimentare să se regăsească în graficele de serviciu sau în pontaje!
„Admite cererea de chemare în judecată şi cererea de intervenţie în interes propriu. Anulează în parte procesul-verbal de cercetare a evenimentului nr. 45280/18. 10. 2017, respectiv menţiunile şi constatările cuprinse la lit. j („urmările evenimentului şi/sau urmările suferite de persoanele accidentate”) – r („angajatorul care înregistrează accidentul de muncă”). Constată că evenimentul din data de 2. 10. 2017, soldat cu decesul agentului şef de poliţie Neaţu Dumitru Dorinel, a reprezentat un accident de muncă. Obligă pârâtul IPJ Olt la plata cheltuielilor de judecată efectuate de reclamant, reprezentate de taxă timbru 50 lei, onorariu avocat 1300 lei şi onorariu expert 1500 lei. Ia act că intervenienta a solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea şi motivele de recurs se depun la Tribunalul Olt, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin intermediul Serviciului de grefă al instanţei, azi, 27. 04. 2021.”, se arată în hotărârea Tribunalului Olt 355/2021, dată pe 27.04.2021.
Chiar dacă nu e o decizie definitivă, este o bătălie câştigată cu un sistem rece. Soţia speră ca, prin lupta sa, „acest nou Guvern va analiza îndeaproape cele expuse și va acorda atenția ce se cuvine sistemului polițienesc. Nu pentru un om, ci pentru noi toți, deopotrivă angajați și beneficiari ai acestui serviciu, adică pentru toți cei care alegem respectul pentru lege.”

Această victorie de etapă, obținută de Jeni Neațu, soția celui care a fost Dorinel Neațu, se datorează și avocatelor Cristina Marinac și Loredana Dorobanțu, reprezentând Sindicatul Polițiștilor SNPPC pentru Jeni Neațu. Cele două merită felicitări pentru modul cum au înțeles să pledeze în fața magistraților pentru o cauză dreaptă.
La întrarea în Milcov Deal, dinspre Slatina, se află, ca semn al trecerii sale în misiune, crucea celui care a fost polițistul Dorinel Neațu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.